Δεν πήγαν στις κάλπες οι Γάλλοι - «Νίκησε» η αποχή
Το 57% έως 58% εκτιμάται ότι θα φθάσει η αποχή στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στην Γαλλία, ποσοστό που αποτελεί ρεκόρ για την 5η Δημοκρατία, σύμφωνα με τα στοιχεία των ινστιτούτων δημοσκοπήσεων.
Στις 11 Ιουνίου, στον πρώτο γύρο των εκλογών, η αποχή έφθασε το 51,29% των εγγεγραμμένων.
Σήμερα θα φθάσει το 57% σύμφωνα με τα ινστιτούτα Ipsos-Sopra Steria και Kantar Sofres, 58% σύμφωνα με το Elabe, που έδωσαν στην δημοσιότητα τα στοιχεία τους τρεις ώρες πριν από την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στις 20.00 τοπική ώρα (21.00 ώρα Ελλάδος).
Στις 17.00 τοπική ώρα, η συμμετοχή στην περιφέρεια του Παρισιού έφθανε το 35,33%, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, σε πτώση σε σχέση με τον πρώτο γύρο των εκλογών (40,75%) και μικρότερη κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών του 2012.
Το κίνημα που ηγείται ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν La Republique en Marche, μαζί με τους κεντρώους (MoDem) του Φρανσουά Μπαϊρού, αναμένεται να καταγράψει συντριπτική νίκη εξασφαλίζοντας 400 έως 470 από τις 577 έδρες της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.
Χώρες της Μέσης Ανατολής θα επισκεφθεί ο Φιντάν - Στόχος ο τερματισμός του πολέμου στο Ιράν
19:31
Ανατροπή φορτηγού στα Οινόφυτα - Μεγάλες καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Αθήνα
19:20
Στους 912 οι νεκροί στον Λίβανο από την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων
19:08
Αγωνία για τους εγκλωβισμένους Έλληνες ναυτικούς στον Περσικό - Τι λέει το υπουργείο Ναυτιλίας (vid)
18:56