Γιλντιρίμ: Η Ελλάδα αναγνωρίζει ότι οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί δεν είναι αθώοι
Στις συζητήσεις που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και συγκεκριμένα στο αίτημα έκδοσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσα στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του στην Τουρκία.
«Αν και η Ελλάδα αναγνωρίζει ότι οι φυγόδικοι πρώην στρατιωτικοί που έφυγαν από την Τουρκία τη νύχτα του αποτυχημένου πραξικοπήματος δεν είναι αθώοι, έχει αφήσει το θέμα της έκδοσής τους ή όχι στα δικαστήρια», τόνισε ο Γιλντιρίμ χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu στην αγγλική του έκδοση.
«Ωστόσο ο Τσίπρας είπε ότι τα ελληνικά δικαστήρια είναι ανεξάρτητα και το ζήτημα, προς το παρόν, εξαρτάται από αυτά», συνεχίζει το δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων.
Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Γιλντιρίμ στη συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους επεσήμανε ότι «υπάρχει αμφιβολία για το κατα πόσο οι συζητήσεις που θα διεξαχθούν στην Ελβετία στις 28 Ιουνίου θα απαιτήσουν την παρουσία των πρωθυπουργών εγγυητριών χωρών όπως η Ελλάδα και η Τουρκία».
Οι ηγέτες του νησιού πρέπει να συμφωνήσουν σε συγκεκριμένα θέματα προκειμένου να φτάσουν σε μια συνολική συμφωνία, κατέληξε.
Πάνω από 40 σχολικές αυλές γίνονται πιο «πράσινες» και δροσερές στην Αθήνα
15:34
Εξωδικαστικός Μηχανισμός: Άνω των 20 δισ. ευρώ οι ρυθμίσεις οφειλών
15:25
«Οδύσσεια»: Το ιταλικό νησί Φαβινιάνα ετοιμάζεται για κύμα τουρισμού λόγω της ταινίας του Νόλαν
15:15
Σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην ΒΙΠΕ Κορωπίου - Μήνυμα 112 για ετοιμότητα
15:06