ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Άντρας επιτέθηκε σε πιστούς σε τζαμί στο Regent’s Park

Λονδίνο: Άντρας επιτέθηκε σε πιστούς σε τζαμί στο Regent’s Park
REUTERS/ HANNAH MCKAY

Νέο περιστατικό ρατσιστικής βίας στο Λονδίνο, το βράδυ της Τετάρτης, όταν ένας άντρα επιτέθηκε σε πιστούς έξω από τζαμί στο Regents Park. Η αστυνομία τον ακινητοποίησε χρησιμοποιώντας όπλο ηλεκτρικής εκτόνωσης και προχώρησε σε άμεση σύλληψή του. 

Πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό με στόχο μουσουλμάνους που σημειώνεται στη βρετανική πρωτεύουσα μέσα σε λίγες μέρες, μετά την επίθεση στο πάρκο Finsbury, όταν όχημα έπεσε πάνω σε πεζούς έξω από τζαμί, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνδρας.

Όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα Guardian, ο άντρας βρέθηκε έξω από το τζαμί κρατώντας στο χέρι του ένα αντικείμενο, ενώ φώναζε απειλητικά συνθήματα εναντίον του πλήθους. Δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ ο άνδρας συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση. Σύμφωνα με την αστυνομία το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται ο ύποπτος ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο έξω από το τζαμί, ενώ η αστυνομία φωνάζει στον κόσμο να κάνει πίσω.

Όπως αποδείχτηκε αργότερα, το αντικείμενο που κρατούσε στα χέρια του ο δράστης ήταν ένα μεταλλικό κόκκαλο παπουτσιών που φέρεται να έκλεψε μέσα από το τζαμί. Η αστυνομία αυτή την ώρα διερευνά τα κίνητρα του δράστη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ