ΚΟΣΜΟΣ

Οι σύμβουλοι του Τραμπ του συνέστησαν να μην μιλά για τη Ρωσία

Οι σύμβουλοι του Τραμπ του συνέστησαν να μην μιλά για τη Ρωσία
REUTERS/Carlos Barria

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έλαβε συστάσεις από τους συμβούλους να μην μιλάει για τη Ρωσία.

Όπως μεταδίδει αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο, επικαλούμενο κορυφαίο αξιωματούχο χωρίς να τον κατονομάζει, οι σύμβουλοι του Τραμπ επέμειναν ιδιαίτερα να μην αναφέρεται στο ζήτημα των παρεμβάσεων της Μόσχας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με τις πηγές του NBC News που έχουν πρόσβαση στην κυβέρνηση Τραμπ, οι σύμβουλοι του κατάφεραν κάπως να μετριάσουν τις αναφορές του αυτές. Έτσι κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Αιόβα την περασμένη εβδομάδα, ο Τραμπ πράγματι δεν αναφέρθηκε στην Ρωσία.

Ωστόσο την επομένη το πρωί, «ξέφυγε» κι αγνοώντας τις συμβουλές των ανθρώπων του έγραψε το ακόλουθο μήνυμα στο Twitter, το οποίο απευθύνονταν στους Δημοκρατικούς:

«Άλλωστε, εάν η Ρωσία παρενέβαινε τόσο ενεργά στις προεδρικές εκλογές το 2016, όλα αυτά έγιναν επί κυβερνήσεως Ομπάμα. Γιατί δεν έκαναν τίποτα να τους σταματήσουν;»

Οι σύμβουλοι πάντως του Τραμπ, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, ζητούν από τον πρόεδρο να σταματήσει την πολεμική στο ζήτημα της «ρωσικής παρέμβασης» στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας και να επικεντρωθεί στο να ενισχύσει την θέση του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ