ΚΟΣΜΟΣ

Βομβιστικές επιθέσεις συγκλονίζουν το Πακιστάν - Δεκάδες νεκροί και τραυματίες (pics)

Βομβιστικές επιθέσεις συγκλονίζουν το Πακιστάν - Δεκάδες νεκροί και τραυματίες (pics)
REUTERS/Naseer Ahmed

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις που συγκλόνισαν το Πακιστάν. Σε μία από αυτές, ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που μετέφερε στο όχημά του με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 13 άνθρωποι στη νοτιοδυτική πόλη Κουέτα, ενώ αργότερα τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διπλή βομβιστική επίθεση στην πόλη Παρατσινάρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Επτά αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην πρώτη επίθεση, στην Κουέτα. Ο δράστης πυροδότησε τα εκρηκτικά όταν η αστυνομία σταμάτησε το όχημά του για να το ελέγξει σε σημείο ελέγχου.

Άλλοι 19 τραυματίστηκαν, δήλωσε ο Ουασίμ Μπαϊγκ, εκπρόσωπος Τύπου του γενικού νοσοκομείου στην Κουέτα. Εννέα στελέχη των μονάδων ασφαλείας βρίσκονται μεταξύ των τραυματιών, δήλωσε ο Φαρίντ Σουμαλάν, γιατρός στο νοσοκομείο.

2

(Πηγή: REUTERS/Naseer Ahmed)

Η Τζαμάατ ουρ Αχράρ, οργάνωση που προέρχεται από τους Ταλιμπάν, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε ένα μήνυμα που έστειλε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο εκπρόσωπος τύπου της, Άσαντ Μανσούρ.

«Οι επιθέσεις μας θα συνεχιστούν ωσότου ένα πραγματικό σύστημα σαρίας εφαρμοστεί στο Πακιστάν» σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου, αναφερόμενος στον ισλαμικό νόμο.

Λίγο αργότερα, σε απόσταση πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων βορειοανατολικά, δύο εκρήξεις συγκλόνισαν την πόλη Παρατσινάρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 15 άνθρωποι, ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

3

(Πηγή:REUTERS/Naseer Ahmed)

Η διπλή επίθεση διαπράχθηκε σε μια αγορά και οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν με διαφορά 3 λεπτών η μία από την άλλη, επισήμανε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος Ουαζίρ Χαν Ουαζίρ. Το Παρατσινάρ βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Πολλοί άνθρωποι βρίσκονταν στην αγορά για να αγοράσουν τρόφιμα για το ιφτάρ, το δείπνο κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού. Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ