Αίγυπτος: Σύλληψη επίδοξων βομβιστών που σχεδίαζαν να «αιματοκυλήσουν» εκκλησία
Βομβιστική επίθεση εναντίον ναού στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου απετράπη από τις Αρχές της χώρας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Συνελήφθησαν μέλη του πυρήνα, ο οποίος σχεδίαζε νέα αιματηρή επίθεση στην χώρα.
Έξι μέλη αυτής της ομάδας, μεταξύ αυτών «δύο βομβιστές αυτοκτονίας» που ήθελαν να πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά τους σε μια εκκλησία στην Αλεξάνδρεια συνελήφθησαν, διευκρίνισε το υπουργείο σε δελτίο τύπου που εξέδωσε.
Ο ένας εκ των επίδοξων βομβιστών σχεδίαζε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά εντός του ιερού ναού και ο δεύτερος λίγο μετά, όταν η αστυνομία θα έφθανε στο σημείο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Οι συλλήψεις έγιναν τρεις μήνες μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, εναντίον δύο εκκλησιών κοπτών στο βόρειο Κάιρο, όπου σκοτώθηκαν 45 άνθρωποι. Τον Δεκέμβριο σε μια επίθεση σε ναό στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, επίσης με την υπογραφή του Ισλαμικού Κράτους, είχαν σκοτωθεί.
Την Πέμπτη, το υπουργείο Εσωτερικών γνωστοποίησε ότι η αστυνομία σκότωσε στο νότιο τμήμα της χώρας επτά «εξτρεμιστές» που κατηγορούνται ότι εμπλέκονταν σε αυτές τις επιθέσεις.
«Κουμπαράς» για τη Νέα Γενιά: Ο ειδικός λογαριασμός των 60.000 ευρώ και η αύξηση του 10% ανά 5ετία
05:00
Φωτοβολταϊκά στο μπαλκόνι: Θέμα ημερών η απόφαση - Πώς θα λειτουργούν
04:00
Ρεύμα: Τα εργαλεία που θα φέρουν μείωση 30% έως το 2029
03:00
Επίδομα γέννησης: Αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τις πολύτεκνες οικογένειες
02:00