Μοσούλη: Μουσουλμανική γιορτή για πρώτη φορά χωρίς το «βλέμμα» του ISIS (pics)
Η κάτοικοι της Μοσούλης γιόρτασαν σήμερα για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια την μουσουλμανική γιορτή Ιντ, χωρίς την αιματηρή επιβολή του Ισλαμικού Κράτους, καθώς υπό την κατοχή των τζιχαντιστών επιτρέπονταν η προσευχή, όχι όμως, οι εορτασμοί που ακολουθούν.
Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν εκδιωχθεί από το μεγαλύτερο μέρος της πόλης, ενώ η ολική ανακατάληψη της από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ, θεωρείται ότι είναι θέμα χρόνου.
Παιδιά συγκεντρώθηκαν στις πλατείες στην ανατολική πλευρά της πόλης παίζοντας με τα παιχνίδια τους, ενώ μερικά είχαν μόνο τα παιχνίδια όπλων και τουφεκιών, καθώς αυτά ήταν τα μόνα παιχνίδια που επέτρεπε το Ισλαμικό Κράτος από τον Ιούνιο του 2014 και μετά.

Πηγή: REUTERS/AlaaAl-Marjani

Πηγή: REUTERS/AlaaAl-Marjani

Πηγή: REUTERS/AlaaAl-Marjani

Πηγή: REUTERS/AlaaAl-Marjani
SPONSORED
Τροχαίο στη Ρόδο: Βίντεο από τη στιγμή που το όχημα του 44χρονου εμβολίζει το αυτοκίνητο των θυμάτων
14:39
Πανελλαδικές 2026: Πώς να διαχειριστείς τις τελευταίες ημέρες πριν τις εξετάσεις
14:35
Πάνω από 100 drones με θερμικές κάμερες στη «μάχη» των πυρκαγιών: «Επιχειρούν 24 ώρες το 24ωρο»
14:33
Επιστολή Μελόνι στην Φον ντερ Λάιεν για παρέκκλιση του Συμφώνου Σταθερότητας για την ενέργεια
14:27