ΚΟΣΜΟΣ

Κοτζιάς για τις συνομιλίες στο Κυπριακό: Χρήσιμη και ωφέλιμη η παρουσία του γγ του ΟΗΕ

Κοτζιάς για τις συνομιλίες στο Κυπριακό: Χρήσιμη και ωφέλιμη η παρουσία του γγ του ΟΗΕ
Twitter/@UNGeneva

Καταλυτική φαίνεται να υπήρξε η παρουσία του γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ανατρέποντας το δυσμενές κλίμα που είχε δημιουργηθεί στη Διάσκεψη για το Κυπριακό στο ζήτημα των Εγγυήσεων και της Ασφάλειας.

Το στίγμα των νέων δεδομένων που ανοίγουν εκ νέου τον δρόμο των διαπραγματεύσεων έδωσαν τόσο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς όσο και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης όλων των πλευρών υπό την προεδρία του κ. Γκουτέρες.

«Η παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ ήταν πολύ χρήσιμη και ωφέλιμη, ταξινόμησε τα ζητήματα», δήλωσε ο κ. Κοτζιάς εξερχόμενος και πρόσθεσε:

Κουβεντιάσαμε τρόπους που θα ασχοληθούμε με επιμέρους προβλήματα-κλειδιά, που αναφέρονται στις δύο συνθήκες Ασφάλειας και Εγγυήσεων. Και ο στόχος, όπως τον περιέγραψε και ο ίδιος, είναι από την αρχή να είναι η Κύπρος ένα φυσιολογικό κράτος, όπως κάθε κράτος-μέλος του ΟΗΕ.

Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης χαρακτήρισε την συζήτηση ως «δημιουργική που επιτρέπει εξόδους από τα αδιέξοδα», όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό πρακτορείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ