Κίνα: Τουλάχιστον 10 νεκροί από τις πλημμύρες (pics)
Δέκα νεκρούς και τέσσερις αγνοούμενους άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες που έπληξαν την επαρχία Γκουιτζόου στη νοτιοδυτική Κίνα, σύμφωνα με απολογισμό των τοπικών αρχών.
Η περιοχή πλήττεται από σφοδρές βροχοπτώσεις από τις 22 Ιουνίου, επηρεάζοντας σχεδόν 200.000 κατοίκους σε 30 κομητείες, περιοχές και πόλεις, μεταδίδει το πρακτορείο Xinhua.

REUTERS/Stringer
Οι πλημμύρες κατέστρεψαν πάνω από 600.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης και προκάλεσαν υλικές ζημιές ή ολική καταστροφή σε πάνω από 7.000 κατοικίες. Η τοπική κυβέρνηση θα διαθέσει οικονομική βοήθεια ύψους 9 εκατ. γιουάν (1,33 εκατ. δολαρίων) για τις 20 περιοχές που επλήγησαν περισσότερο.

REUTERS/Stringer
Από την Πέμπτη, σημειώνονται βροχοπτώσεις και στην πόλη Χουαϊχούα της γειτονικής επαρχίας Χουνάν. Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές της πόλης, μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, 58.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω των πλημμυρών.
SPONSORED
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα λόγω έργων σε Λεωφόρο Αλίμου - Κατεχάκη και Κηφισό
09:50
Πειραιάς: Αυτοκτονία η βουτιά θανάτου της 24χρονης από μπαλκόνι 7ου ορόφου
09:44
Θεσσαλονίκη: Σύρραξη 20 ατόμων σε ποντιακό γλέντι - Δύο τραυματίες από ρίψη μπουκαλιών
09:40
Wellness, γκολφ και farm-to-table dining στο επίκεντρο ενός slow living resort concept στην Πάφο
09:30