ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν: Προτεραιότητα στις καθημερινές μεταφορές και όχι στα μεγάλα έργα

Μακρόν: Προτεραιότητα στις καθημερινές μεταφορές και όχι στα μεγάλα έργα
REUTERS/ PHILIPPE WOJAZER

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της νέας γραμμής που συνδέει το Παρίσι με την πόλη Ρεν της βορειοδυτικής Γαλλίας, ότι προτίθεται να δώσει προτεραιότητα "στις μεταφορές που ο κόσμος χρησιμοποιεί καθημερινά" παρά στα "μεγάλα έργα" όπως αυτή η γραμμή μεγάλων αποστάσεων.

"Ο αγώνας στον οποίο θέλω να δεσμευτώ τα επόμενα χρόνια, είναι οι καθημερινές μεταφορές", δήλωσε ο Μακρόν προσθέτοντας ότι δεν σκοπεύει να "συνεχίσει νέα μεγάλα έργα αλλά να χρηματοδοτήσει την ανανέωση των υποδομών".

Ο Μακρόν μόλις είχε διασχίσει τη διαδρομή Παρίσι-Ρεν σε λιγότερο από μιάμιση ώρα και χαιρέτισε την "τεχνολογική επιτυχία" της γραμμής αυτής.

"Σχεδόν 50 χρόνια μετά την ομιλία από το Κιμπέρ του Στρατηγού ντε Γκολ και την έναρξη του οδικού σχεδίου της Βρετάνης που επέτρεψε τη σύνδεση της περιοχής, αυτό είναι ένα νέο και καθοριστικό στάδιο για την προσβασιμότητα της περιοχής της Βρετάνης", δήλωσε.

Ωστόσο πρόσθεσε, "ερχόμενος να εγκαινιάσω αυτό το έργο απόψε, σας λέω: το όνειρο της επόμενης πενταετίας δεν πρέπει να είναι ένα νέο μεγάλο έργο σαν αυτό".

"Αυτή η τεχνική επιτυχία δεν πρέπει με κανένα τρόπο να μας κάνει να εγκαταλείψουμε τη σκέψη για την κινητικότητα του μέλλοντος, καθώς (...) πολλές μάχες μένουν να δοθούν: οι βασικές υποδομές συντηρούνται ανεπαρκώς".

"Η υπόσχεση που θέλω μαζί να τηρήσουμε για τα επόμενα χρόνια, είναι η εξής: να μην αρχίσουμε νέα μεγάλα έργα αλλά να δεσμευτούμε στη χρηματοδότηση του εκσυγχρονισμού των υποδομών", επέμεινε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ