Συνάντηση του Ερντογάν με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, σε μια περίοδο που η ένταση ανεβαίνει στα συριακά σύνορα ανάμεσα στην Τουρκία και τις κουρδικές πολιτοφυλακές.
Η συνομιλία διεξήχθη στα Θεραπειά της Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία, χωρίς άλλες διευκρινίσεις. Όπως φάνηκε από τις εικόνες της συνάντησης που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά, στη συνομιλία συμμετείχαν ο αρχηγός του επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Χουλουσί Ακάρ και ο αρχηγός των υπηρεσιών πληροφοριών Χακάν Φιντάν.
Η τουρκική εφημερίδα Sabah γράφει πως οι σύροι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και πως η Τουρκία μπορεί να εξαπολύσει μια επιχείρηση εναντίον της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας YPG, με τη Ρωσία να εξασφαλίζει από την πλευρά της την αεροπορική κάλυψη.
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί επιχείρηση εναντίον των πολιτοφυλακών των Κούρδων στην περιοχή της πόλης Αφρίν, ο προεδρικός εκπρόσωπος Ιμπραήμ Καλίν αρκέστηκε να απαντήσει: «Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για να προστατεύσουμε τα σύνορά μας και την εθνική ασφάλεια».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Τουρκία θα αντιδράσει «αμέσως» σε οποιαδήποτε απειλή προερχόμενη από τη Συρία, είτε πρόκειται για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, για το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ή για τη YPG.
Θεσσαλονίκη: Άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από δύσβατο σημείο - Μεταφορά μέσω θαλάσσης
22:40
«Ήταν τυχεροί»: Με πύραυλο που εκτοξεύτηκε από τον ώμο η κατάρριψη του F-15 λέει ο Τραμπ
22:29
Η Ρωσία καλεί τις ΗΠΑ να «εγκαταλείψουν τα τελεσίγραφα» στο Ιράν
22:17
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 3.700.000 ευρώ
22:05