ΚΟΣΜΟΣ

Το «ευχαριστώ» του Μαδούρο στον Τσίπρα για την στήριξή του

Το «ευχαριστώ» του Μαδούρο στον Τσίπρα για την στήριξή του
Miraflores Palace/Handout via REUTERS

Έχουν συμπληρωθεί τρεις μήνες από τότε που ξεκίνησε το κύμα διαμαρτυρίας κατά του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο. Οι σφοδρές μάχες είναι συχνό φαινόμενο στους δρόμους της πόλης και συνολικά αυτό το διάστημα έχουν χάσει τη ζωή τους 89 άτομα.

Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, στις 29 Ιουνίου καταδίκασε τη νέα κλιμάκωση της βιαιότητας της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα με κατάληψη ελικοπτέρου της αστυνομίας και εναέρια επίθεση με ρίψη χειροβομβίδων στο κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας. Χαρακτηριστικά, η ανακοίνωση ανέφερε:

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την ειρηνική επίλυση των διαφορών της αντιπολίτευσης με τη νόμιμη κυβέρνηση Μαδούρο με δημοκρατικό διάλογο και προσήλωση στις διεθνείς διαμεσολαβητικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί. Η δημοκρατία στη Βενεζουέλα, που κατακτήθηκε με τόσες θυσίες από το λαό της χώρας αυτής, πρέπει να γίνει σεβαστή και να προστατευτεί από όλες τις πλευρές εντός της χώρας και διεθνώς.

Η κίνηση αυτή του κόμματος φαίνεται να ευχαρίστησε την κυβέρνηση Μαδούρο καθώς μέσω του επισήμου λογαριασμού της κυβέρνησης, έγινε ένα σχετικό tweet, επισυνάπτοντας μια φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα, με την λεζάντα να αναφέρει: «Η Ελλάδα καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκαν οι θεσμοί στη Βενεζουέλα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ