ΚΟΣΜΟΣ

Τι απαντά το Λιμενικό για τους πυροβολισμούς κατά του τουρκικού πλοίου

Τι απαντά το Λιμενικό για τους πυροβολισμούς κατά του τουρκικού πλοίου
EUROKINISSI

Μετά το θερμό επεισόδιο που προσπαθούν να στήσουν στο Αιγαίο οι Τούρκοι σχετικά με πυροβολισμούς από το ελληνικό Λιμενικό σε τουρκικό πλοίο, το Λιμενικό απαντά στην προπαγάνδα των τουρκικών μέσων ενημέρωσης και διαψεύδουν πως υπήρξαν πυροβολισμοί κατά του πλοίου, αλλά μόνο προειδοποιητικές βολές. 

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα το μεσημέρι της Δευτέρας η Λιμενική Αρχή Ρόδου δέχθηκε ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία πως το φορτηγό πλοίο με όνομα ACT και σημαία Τουρκίας, το έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ρόδου μετέφερε ναρκωτικές ουσίες.

Η κινητοποίηση της Λιμενικής Αρχής ήταν άμεση και εντόπισε το πλοίο στη θαλάσσια περιοχή 3.5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου και μάλιστα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Από το πλήρωμα του ελληνικού σκάφους ζητήθηκε από τον πλοίαρχο του τουρικού πλοίου να πλεύσει προς τον όρμο Τριαντών της Ρόδου προκειμένου να διενεργηθξεί έλεγχος.

Ωστόσο, ο πλοίαρχος δεν υπάκουσε στις εντολές και στα ηχητικά σήματα του σκάφους της Λιμενικής Αρχής, όπως άλλωστε παραδέχθηκε και ο ίδιος σε τηλεφωνική επικοινωνία με το CNN Turk. Τότε μόνο το Λιμενικό έριξε προειδοποιητικές βολές και όχι βολές κατά του σκάφους, αλλά και πάλι το πλοίο δεν σταμάτησε την πορεία του.

Αντιθέτως, το “ACT” συνέχισε τον πλου του εισερχόμενο στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ το σκάφος του λιμενικού σταμάτησε την καταδίωξη επί της οριογραμμής. Για το συμβάν έχουν ήδη ενημερωθεί οι αρμόδιες Τουρκικές Αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ