ΚΟΣΜΟΣ

Ο στρατός αναλαμβάνει δράση στην Ιταλία για τις εκατοντάδες πυρκαγιές

Ο στρατός αναλαμβάνει δράση στην Ιταλία για τις εκατοντάδες πυρκαγιές
REUTERS/Sam Stewart/Handout

Για την αντιμετώπιση των εκατοντάδων πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στον ιταλικό νότο αποφασίσθηκε την Πέμπτη παράλληλα με τις δυνάμεις των περιφερειών και τους πυροσβέστες και η ευρεία δραστηριοποίηση του στρατού.

Ανησυχία προκαλεί η πυρκαγιά σε περιοχή γύρω από το ηφαίστειο του Βεζούβιου, στην Νάπολη, όπως και εκείνη στα μικρά νησιά Τρέμιτι, από τα οποία αναχώρησαν εσπευσμένα πάνω από 700 τουρίστες. Μόνο στην Σικελία, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι πυροσβέστες κινητοποιούνται για την κατάσβεση 499 εστιών.

Τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, όσο και στην πόλη Έννα της Σικελίας, η δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα, διότι οι εισαγγελείς είναι πεπεισμένοι ότι οι πυρκαγιές προκλήθηκαν από εμπρηστές, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία επιδεινώθηκε και λόγω της λειψυδρίας των περασμένων ημερών, αλλά σε μεγάλο βαθμό οφείλεται σε παράνομα συμφέροντα και σε εμπρησμούς. Κοντά στην πόλη Μεσσήνη της Σικελίας, 20 οικογένειες αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και 2 γυναίκες χρειάσθηκε να νοσηλευθούν λόγω εισπνοής καπνού.

Untitled

Πηγή: REUTERS/Sam Stewart/Handout

ΔΗΜΟΦΙΛΗ