ΚΟΣΜΟΣ

Δέκα μέρες τρόμου στην Πενσυλβάνια: Πώς έδρασε ένας 20χρονος κατά συρροή δολοφόνος

Δέκα μέρες τρόμου στην Πενσυλβάνια: Πώς έδρασε ένας 20χρονος κατά συρροή δολοφόνος
Τα τέσσερα θύματα του Cosmo Dinardo CNNi

Μία από τις πλέον αιματηρές υποθέσεις κατά συρροή δολοφονιών καταγράφηκε στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Ο Cosmo Dinardo και ο ξάδελφος του Sean Kratz θα στοιχειώνουν για πάντα τις μνήμες τεσσάρων οικογενειών που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ενώ ολόκληρη η πολιτεία αδυνατεί, μέχρι τώρα, να καταλάβει όλα όσα έγιναν εντός μόλις 10 ημέρων. Το CNNi αποτυπώνει το χρονικό των στυγερών δολοφονιών που συγκλόνισαν όχι μόνο τις ΗΠΑ αλλά και και ολόκληρο τον κόσμο.

Ημέρα 1

Στις 5 Ιουνίου ο 20χρονος Cosmo Dinardo κλείνει ραντεβού με τον 19χρονο φοιτητή Jimi Patrick για να του πουλήσει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών έναντι 8.000 δολαρίων.

Ο Dinardo πάσχει από σχιζοφρένεια και οι σχέσεις του με τις διωκτικές Αρχές είναι ιδιαιτέρως στενές, καθώς μετρά αρκετές ποινικές διώξεις αλλά και έναν αναγκαστικό εγκλεισμό σε ψυχιατρικό ίδρυμα. Μεταξύ άλλων είχε κατηγορηθεί για παράνομη οπλοκατοχή, όμως δεν φυλακίστηκε λόγω της ψυχικής του ασθένειας.

Όπως αναφέρει το CNNi, o 20χρονος υποδέχεται τον Patrick στο σπίτι όπου μένει με τους παππούδες του και τον μεταφέρει σε απομακρυσμένη φάρμα για να γίνει η συναλλαγή. Ο 19χρονος τον ενημερώνει πως έχει μόλις 800 δολάρια, ποσό πολύ μικρότερο από αυτό που απαιτείται για την αγορά των ναρκωτικών, και ο Dinardo βγάζει το πιστόλι του και τον πυροβολεί σκοτώνοντας τον. Αμέσως, σκάβει έναν λάκκο δύο μέτρων και θάβει την σορό του Patrick.

Ημέρα 2

Η οικογένεια του Jimi Patrick, ανήσυχη, ειδοποιεί την αστυνομία για την εξαφάνισή του και αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της αιματηρής υπόθεσης.

Ημέρα 3

Ο Patrick παραμένει άφαντος και η αστυνομία καλεί τους πολίτες να δώσουν όποια πληροφορία έχουν στη διάθεσή τους. Την ίδια ώρα ο Dinardo συνεχίζει να κλείνει τα «δολοφονικά» ραντεβού του.

Αρχικά, κανονίζει μια αγοροπωλησία με τον επίσης 19χρονο Dean Finocchiaro. Στο ραντεβού συνοδεύεται από τον 20χρονο ξάδελφό του Sean Kratz. Μαζί αποφασίζουν να ληστέψουν τον Finocchiaro, όμως η τελική έκβαση είναι πολύ χειρότερη.

DINARDO

(twitter/@DannCuellar)

Τον παίρνουν από το σπίτι του και τον μεταφέρουν στην ίδια απομακρυσμένη φάρμα, η οποία ανήκε στους γονείς του Dinardo. Εκεί τον πυροβολούν και τον σκοτώνουν, όπως ομολογούν αργότερα στην αστυνομία, με τον έναν όμως να κατηγορεί τον άλλο για το ποιος πυροβόλησε πρώτος. Τυλίγουν τη σορό και την θάβουν σε μια μεταλλική δεξαμενή.

Την ίδια μέρα κανονίζουν συνάντηση με τον 21χρονο Thomas Meo. Ο άντρας πηγαίνει στο ραντεβού μαζί με τον 22χρονο φίλο του Mark Sturgis.

Με την ίδια μεθοδολογία τα ξαδέλφια μεταφέρουν τους άντρες στη φάρμα. Καθώς κατεβαίνουν από το αυτοκίνητο ο Dinardo πυροβολεί τον Meo, ο οποίος πέφτει αιμόφυρτος. Ο φίλος του τρομοκρατημένος ξεκινά να τρέχει, όμως ο 20χρονος, που έχει ήδη σκοτώσει δύο άτομα, τον ακολουθεί και τον σκοτώνει. Έχοντας ξεμείνει από σφαίρες ο δράστης χρησιμοποιεί το αμάξι του για να αποτελειώσει τον Meo, που παραμένει στο έδαφος τραυματισμένος.

Οι δολοφόνοι βάζουν φωτιά στις σορούς, σύμφωνα με τον φάκελο της αστυνομίας, όπως αναφέρει το CNNi, και βάζουν τα καμένα πλέον πτώματα στη μεταλλική δεξαμενή που είχαν θάψει τον Finocchiaro.

Την ίδια μέρα η μητέρα του Finocchiaro πηγαίνει στην αστυνομία για να δηλώσει την εξαφάνισή του, εντείνοντας έτσι τις ανησυχίες για την ύπαρξη ενός κατά συρροή δολοφόνου.

Ημέρα 4

Την επόμενη κιόλας ημέρα η αστυνομία μαθαίνει για την εξαφάνιση του Meo από την μητέρα του. Παράλληλα, ο Dinardo δίνει στον Kratz τα δύο όπλα, που είχαν χρησιμοποιήσει στις δολοφονίες.

2017 07 11T185502Z 587915166 RC17939B0E00 RTRMADP 3 PENNSYLVANIA MISSING MEN 1

(Courtesy Bucks County District Attorney's Office/Handout via REUTERS)

Ημέρα 5

Οι γονείς του Sturgis ενημερώνουν τις Αρχές πως δεν έχουν νέα του παιδιού τους και το αυτοκίνητο του εντοπίζεται σχεδόν δύο μίλια μακριά από το σημείο που αυτός και ο Meo έχασαν τη ζωή τους.

Δύο ώρες αργότερα το αυτοκίνητο του Meo εντοπίζεται στη φάρμα του Dinardo. Οι ανησυχίες πληθαίνουν όταν οι αστυνομικοί βρίσκουν εντός του οχήματος την ινσουλίνη του, κάτι που όπως τόνισαν οι γονείς του, δεν θα άφηνε ποτέ πίσω.

Οι έρευνες για την εξαφάνιση του Finocchiaro, του δεύτερου θύματος, φτάνουν στον Dinardo με την αστυνομία να τον καλεί για κατάθεση σχετικά με το ραντεβού τους την ημέρα της εξαφάνισής του.

Ο 20χρονος κατηγορεί τον Finocchiaro πως επιχείρησε να τον εμπλέξει σε μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών και λέει ψευδώς πως αρνήθηκε και τον ανάγκασε να κατέβει από το αμάξι του στη μέση του δρόμου. Το ίδιο απόγευμα όμως ένας φίλο του Dinardo καταθέτει στις Αρχές πως επιχείρησε να του πουλήσει το αυτοκίνητο του Meo, έτσι το όνομά του εμπλέκεται και σε δεύτερη υπόθεση εξαφάνισης.

Ημέρα 6

Το σήμα του κινητού ενός εκ των θυμάτων οδηγεί την αστυνομία στην φάρμα του Dinardo. O 20χρονος συλλαμβάνεται για παράνομη οπλοκατοχή και ορίζεται εγγύηση της τάξης του 1 εκατομμυρίου.

Ημέρα 7

Ο πατέρας του Dinardo πληρώνει μέρος της εγγύησης και ο γιος του αφήνεται ελεύθερος. Την ίδια ώρα, η αστυνομία εξετάζει εξονυχιστικά την φάρμα.

Ημέρα 8

Η αστυνομία ανακοινώνει πως έχει ανακαλύψει σημαντικά στοιχεία για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο Dinardo συλλαμβάνεται εκ νέου γιατί προσπάθησε να πουλήσει το αυτοκίνητο του Meo. Στην δικαστική αίθουσα προτάσσει την ψυχική του ασθένεια, όμως το δικαστήριο ορίζει εγγύηση 5 εκατομμυρίων για την αποφυλάκισή του.

Λίγο αργότερα οι Αρχές εντοπίζουν τις σορούς των Finocchiaro, Meo και Sturgis.

2017 07 13T131857Z 1244362729 RC1D1E0F5700 RTRMADP 3 PENNSYLVANIA CRIME

(Τα θύματα/Courtesy Bucks County District Attorney's Office/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS)

Ημέρα 9

Η αστυνομία παίρνει εκ νέου κατάθεση από τον Dinardo. Αυτή τη φορά «σπάει» και ομολογεί τόσο την δική του ανάμειξη στις υποθέσεις όσο και αυτή του ξαδέλφου του Kratz.

Με αντάλλαγμα να γλιτώσει από την θανατική ποινή, αποκαλύπτει το σημείο όπου έκυψε και την σορό του Patrick, του πρώτου του θύματος.

Μετά την ομολογία του η αστυνομία συλλαμβάνει και τον Kratz, ο οποίος όμως κατηγορεί τον Dinardo για όλους τους φόνους. Παραδέχεται πως ήταν παρών στους τρεις από τους τέσσερις φόνους και αποκαλύπτει το σημείο όπου έχει κρύψει τα δύο όπλα που του είχε δώσει ο ξάδελφος του.

Ημέρα 10

Οι δύο άντρες αντιμετωπίζουν – μεταξύ άλλων – κατηγορίες δολοφονίας, ληστείας και περιύβρισης νεκρού. Ο Dinardo κατηγορείται για τέσσερις δολοφονίες, ενώ ο Kratz για τρεις.

«Δεν ξέρω τι τον έσπρωξε να ομολογήσει», τονίζει, ο υπεύθυνος των ερευνών. «Θα ήθελα να πιστέψω πως ήθελα να επιστρέψουν τα αγόρια μας πίσω στο σπίτι τους».

10 days of horror: The killings that stunned small-town Pennsylvania

By Eric Levenson, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ