Ποια πόλη διαθέτει τα πιο φθηνά ταξί του κόσμου
Σύμφωνα με έρευνα βρετανικού οίκου τα ταξί του Κάιρο της Αιγύπτου είναι τα φθηνότερα στον κόσμο παρά την πρόσφατη αύξηση της τιμής της βενζίνης στη χώρα, που οδήγησε στην αύξηση των κομίστρων τους.
Μία μέση διαδρομή στο κέντρο της πόλης (2-3 χιλιομέτρων), δεν στοιχίζει περισσότερο από 10 αιγυπτιακές λίρες, δηλαδή μισό ευρώ.
Αν κάποιος επιβάτης επιθυμεί να μεταβεί, πχ, από το κέντρο του Καΐρου στην Ηλιούπολη (μία απόσταση περίπου 11 χιλιομέτρων), τότε θα κληθεί να πληρώσει περίπου 30 αιγυπτιακές λίρες, δηλαδή κάτι λιγότερο από ενάμιση ευρώ.
Σύμφωνα με την ίδια βρετανική έρευνα, στην κορυφή των φθηνότερων ταξί στον κόσμο, μετά την Αίγυπτο, συναντούμε την Βομβάη, την Τζακάρτα, το Βουκουρέστι και την Πόλη του Μεξικού.
Στην ίδια έρευνα, που δημοσιεύεται στην αιγυπτιακή εφημερίδα «Αλ Αχράμ», αναφέρονται και πόλεις της αντίπερα όχθης, με τα πιο ακριβά ταξί στον κόσμο, που τα συναντούμε στην Ελβετία, και συγκεκριμένα τη Ζυρίχη και τη Γενεύη, ενώ το Τόκυο, η Κοπεγχάγη και το Ελσίνκι ακολουθούν.
Για να αντιληφθεί κανείς την διαφορά ανάμεσα στο φθηνότερο και στο ακριβότερο ταξί στον κόσμο, η έρευνα δείχνει ότι στη Ζυρίχη το ταξί είναι περίπου 17 φορές ακριβότερο από το Κάιρο.
ΠΑΣΟΚ: «Η ΝΔ έχει υποστεί αντιδημοκρατική μετάλλαξη υπό την ηγεσία του κ. Μητσοτάκη»
17:43
Σφοδρές βροχοπτώσεις στη Βρετανία: Στο σκοτάδι 82.000 νοικοκυριά, πλημμύρες και ακυρώσεις πτήσεων
17:33
Εκλογές στη Σερβία: Ουρές έξω από τα εκλογικά τμήματα - Καταγγελίες για εξαγορά ψήφων
17:22
Δραπετσώνα: Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών- Ροζ κοκαΐνη, MDMA, σιδερογροθιά βρήκε η ΕΛ.ΑΣ.
17:12