ΚΟΣΜΟΣ

Ο Γερουσιαστής Τζον Μακέιν διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο

Ο Γερουσιαστής Τζον Μακέιν διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο
REUTERS/Henry Romero

Με όγκο στον εγκέφαλο διαγνώστηκε ο Aμερικανός Γερουσιαστής Τζον Μακέιν, o οποίος αποσύρθηκε προσωρινά από τα καθηκοντά του, εξετάζοντας τις θεραπευτικές επιλογές που έχει και οι οποίες πιθανόν να περιλαμβάνουν έναν συνδυασμό χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας.

Ο εξάκις Ρεπουμπλικανός βουλευτής και υποψήφιος για την προεδρία το 2008, ο οποίος είναι 80 ετών, αναρρώνει στο σπίτι του στην Αριζόνα μετά από χειρουργική επέμβαση στην Κλινική Mayo στο Φοίνιξ την Παρασκευή για να αφαιρεθεί θρόμβος πάνω από το αριστερό του μάτι.

Η ιστολογική ανάλυση μετά την επέμβαση αποκάλυψε ότι ο θρόμβος είχε σχέση με γλοιοβλάστωμα, έναν όγκο κυρίως του εγκεφάλου. Οι γιατροί του Μακέιν είπαν ότι αναρρώνει από το χειρουργείο του πολύ καλά και ότι η γενική του υγεία είναι εξαιρετική.

2017 07 20T001622Z 1022636831 RC1E31E3F450 RTRMADP 3 USA JOHNMCCAIN

REUTERS/Brian Snyder

Τα συλληπητήρια των πολιτικών

«Η Μελάνια και εγώ στέλνουμε τις σκέψεις και τις ευχές μας στον Γερουσιαστή Μακέιν, τη Σίντι και ολόκληρη την οικογένεια. Να γίνεις καλά σύντομα», γράφει ο πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ στο λογαριασμό του στο Twitter.

«Είναι ένας από Αμερικανός ήρωας και ένας από τους μεγαλύτερους μαχητές που έχω γνωρίσει ποτέ. Ο καρκίνος δεν έχει ιδέα με ποιόν έχει να κάνει», αναφέρει μεταξύ άλλων και ο Μπάρακ Ομπάμα.

«Ο Γερουσιαστής Μακέι είναι σκληρός. Η σκέψη μου βρίσκεται στον Τζον, τη Σίντι, τα υπέροχα παιδιά τους και ολόκληρη την οικογένειά τους», γράφει η Χίλαρι Κλίντον.

Ο πρόεδρος της Γερουσίας και συνάδελφος Ρεπουμπλικανός Μιτς Μακόνελ αποκάλεσε τον Μακέιν, πρόεδρο της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων και αιχμάλωτο πολέμου κατά τον πόλεμο του Βιετνάμ, ήρωα, και είπε ότι προσβλέπει την επιστροφή του στην Ουάσιγκτον. «Όλοι προσβλέπουμε στο να δούμε αυτόν τον Αμερικανό ήρωα εδώ σύντομα», είπε σε δήλωσή του ο Μακόνελ.

Από την πλευρά της, η κόρη του Γερουσιαστή, Μέγκαν, δήλωσε στον λογαριασμό της στο Twitter, μεταξύ άλλων: «Η είδηση για την ασθένεια του πατέρα μου έχει επηρεάσει όλη την οικογένεια. Σε όλο αυτό, αυτός που είναι πιο σίγουρος και ήρεμος είναι ο ίδιος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ