Ερντογάν: Ανταλλαγή του Γερμανού δημοσιογράφου Γιουτσέλ με δύο Τούρκους στρατηγούς
Ανταλλαγή του Γερμανού δημοσιογράφου τουρκικής καταγωγής Ντενίζ Γιουτσέλ, που κρατείται από την Άγκυρα με την κατηγορία της τρομοκρατίας, με δύο Τούρκους πρώην στρατηγούς που έχουν ζητήσει άσυλο από το Βερολίνο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, πρότεινε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γερμανία, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.
Όπως έγραψε η γερμανική εφημερίδα Bild επικαλούμενη διπλωματικές πηγές, ο Ερντογάν έκανε τη πρόταση αυτή πριν μερικές εβδομάδες, όμως το Βερολίνο την απέρριψε.
«Προφανώς δεν μπορούμε να δεχθούμε μια τέτοια συμφωνία», δήλωσε η πηγή.
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε σήμερα από την πλευρά του ότι δεν γνωρίζει κάτι σχετικό, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο Γιουτσέλ, που εργάζεται ως ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, συνελήφθη τον Φεβρουάριο στην Κωνσταντινούπολη με την κατηγορία της διασποράς προπαγάνδας υπέρ του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Γερμανοί αξιωματούχοι έχουν ζητήσει επανειλημμένως την απελευθέρωσή του.
SPONSORED
Δεν βρίσκουν εργαζόμενους για σεζόν - Περισσότερες από 80.000 κενές θέσεις εργασίας
11:00
Χειροπέδες σε 49χρονο που φωτογράφιζε κρυφά 14χρονη μέσα σε λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη
10:50
Όταν η Σοβιετική Ένωση ονειρεύτηκε να κατακτήσει το Σύμπαν - Η ιστορία μέσα από αφίσες
10:41
Επεισόδιο με πυροβολισμούς σε περιοχή της Πάτρας – Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί
10:31