Ερντογάν κατά Γερμανίας: Μην ανακατεύεστε στα εσωτερικά μας
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα τη Γερμανία "να μην ανακατεύεται στις εσωτερικές υποθέσεις" της χώρας του, σε μια περίοδο που οι σχέσεις μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας είναι τεταμένες.
"Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ανακατεύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας" είπε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Κωνσταντινούπολη, όταν ρωτήθηκε για τις πρόσφατες γερμανικές επικρίσεις για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.
Το Βερολίνο, μετά τη σύλληψη και την προφυλάκιση ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία –μεταξύ αυτών είναι και ένας Γερμανός πολίτης– ανακοίνωσε ότι "επανεξετάζει" την πολιτική του απέναντι στην Άγκυρα και στον οικονομικό τομέα. "Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε αυτά που συμβαίνουν στην Τουρκία", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ σε μια συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα από τη δημόσια τηλεόραση ZDF.
Η προοπτική επιβολής οικονομικών μέτρων φαίνεται ότι ανησυχεί τη γερμανική ηγεσία που τις τελευταίες ημέρες προσπαθεί να καθησυχάσει τους Γερμανούς επενδυτές. Μεταξύ άλλων, διαψεύστηκαν δημοσιογραφικές πληροφορίες που ανέφεραν ότι υπάρχει μια λίστα με 68 γερμανικές εταιρείες ή με στελέχη εταιρειών που κατηγορούνται από την Τουρκία ότι παρέχουν υποστήριξη στην "τρομοκρατία".
"Δεν υπάρχει ούτε έρευνα, ούτε δίωξη σε βάρος γερμανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία. Αυτές οι πληροφορίες είναι ψευδείς, λανθασμένες, είναι μυθεύματα. Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο" διαβεβαίωσε σήμερα ο Ερντογάν.
Έξι χρόνια από το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού: Τα διδάγματα, το long covid και η βεβαιότητα μιας μελλοντικής πανδημίας
07:25
Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων λίγο πριν τις νέες συνομιλίες ΗΠΑ - Ουκρανίας στη Γενεύη
07:16
«ΔΕΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ»: Στο Υπουργικό Συμβούλιο η συμφωνία με Chevron: Πώς απαντά η κυβέρνηση στην κριτική Σαμαρά
07:11
Τροχαίο δυστύχημα στη Λεωφόρο Ποσειδώνος: 19χρονος οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 69χρονο πεζό
07:06