ΚΟΣΜΟΣ

Διάγγελμα Τραμπ στους Ρεπουμπλικάνους για την κατάργηση του Obamacare

Διάγγελμα Τραμπ στους Ρεπουμπλικάνους για την κατάργηση του Obamacare
REUTERS/Joshua Roberts

Σε διάγγελμα προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ προς τους Ρεπουμπλικάνους Γερουσιαστές προκειμένου να τους πείσει να ψηφίσουν την αλλαγή του συστήματος υγείας, γνωστό και ως Obamacare.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε λόγο για «ιερό» καθήκον των Ρεπουμπλικάνων να κάνουν πράξη τα λεγόμενά τους και να «απαλλάξουν» τον αμερικανικό λαό από «την κατάρα και τον εφιάλτη που ονομάζεται Οbamacare». Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα οικογένειες των ΗΠΑ οι οποίες, όπως ισχυρίστηκε, εξαιτίας του Obamacare «σήμερα βρίσκονται, περισσότερο από ποτέ, ξεχασμένες και βυθισμένες στον πόνο».

Στο στόχαστρο του Τραμπ βρέθηκαν, για άλλη μία φορά, οι Δημοκρατικοί λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για ανθρώπους που θέτουν εμπόδια.

«Είναι ικανοί να πουν τα μεγαλύτερα ψέματα και χωρίς καμία ντροπή ώστε να ψηφίσουν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που δημόσια έχουν πει», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

2017 07 24T205737Z 62014002 RC17A1BB8A90 RTRMADP 3 USA HEALTHCARE

(Πηγή: REUTERS/Joshua Roberts)

Ο Μακέιν επιστρέφει στην Ουάσιγκτον

Την ίδια ώρα ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής,Τζον Μακέιν που αναρρώνει στην Αριζόνα μετά τη διάγνωση ότι πάσχει από καρκίνο στον εγκέφαλο, θα επιστρέψει στην Ουάσιγκτον για την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί σχετικά με το νομοσχέδιο για την υγεία, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του στην αμερικανική πρωτεύουσα.

640x640

(Πηγή: REUTERS/Aaron P. Bernstein)

«Ο Γερουσιαστής Μακέιν θα επιστρέψει στην Γερουσία των ΗΠΑ, προκειμένου να συνεχίσει να εργάζεται για ένα σημαντικό νομοθετικό έργο, συμπεριλαμβανομένων των νομοσχεδίων για την υγεία, την εθνική άμυνα, αλλά και την επιβολή νέων κυρώσεων στην Ρωσία, το Ιράν, αλλά και την Βόρεια Κορέα» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ