ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Τρεις νεκροί την πρώτη ημέρα της γενικής απεργίας κατά του Μαδούρο (pics)

Βενεζουέλα: Τρεις νεκροί την πρώτη ημέρα της γενικής απεργίας κατά του Μαδούρο (pics)
REUTERS/Ueslei Marcelino

Μεγαλώνει η λίστα με τους νεκρούς στη Βενεζουέλα καθώς τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της γενικής απεργίας που έχει κηρύξει η αντιπολίτευση εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές.

Τουλάχιστον 106 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε ταραχές από την 1η Απριλίου, όταν ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης με αίτημα τη διεξαγωγή εκλογών και την απομάκρυνση του Μαδούρο από την εξουσία.

BENEZOUELA 3

(REUTERS/Carlos Garcia Rawlins)

Πολλοί δρόμοι σε όλη τη Βενεζουέλα είχαν αποκλειστεί με οδοφράγματα σήμερα, δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας που ξεκίνησε την Τετάρτη.

BENEZOUELA 4

(REUTERS/Carlos Garcia Rawlins)

Στόχος της απεργίας αυτής είναι να ασκηθεί πίεση στον πρόεδρο για να ακυρώσει τις αμφιλεγόμενες εκλογές για την ανάδειξη συντακτικής συνέλευσης που πρόκειται να διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο.

Αντιμέτωπος και με διεθνείς πιέσεις, όπως την απειλή των ΗΠΑ για επιβολή οικονομικών κυρώσεων, ο Μαδούρο δηλώνει οι εκλογές αυτές θα γίνουν κανονικά καθώς είναι ο μοναδικός τρόπος να περάσει η εξουσία στα χέρια του λαού και να επέλθει ειρήνη στη Βενεζουέλα.

BENEZOYELA 2

(REUTERS/Andres Martinez Casares)

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, ένας 23χρονος σκοτώθηκε στην πολιτεία Μέριδα και ένας 16χρονος στη φτωχογειτονιά Πετάρε του Καράκας, σε συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και νεαρών κουκουλοφόρων. Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί και ο θάνατος ενός 30χρονου, επίσης στην πολιτεία Μέριδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ