ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Ο βιολιστής-σύμβολο των διαδηλώσεων έχασε την ακοή του (pics)

Βενεζουέλα: Ο βιολιστής-σύμβολο των διαδηλώσεων έχασε την ακοή του (pics)
REUTERS/ CARLOS GARCIA RAWLINS

Έγινε μία από τις πλέον εμβληματικές φιγούρες των διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα: για τον Γουίλι Αρτεάγκα ο λόγος, τον 23χρονο βιολιστή ο οποίος έπαιζε τον εθνικό ύμνο της χώρας του, την ώρα που γύρω του έπεφταν δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες, στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συνταράσουν τους τελευταίους μήνες τη Βενεζουέλα.

Ο Αρτεάγκα συνελήφθη κατά τη διάρκεια διαδήλωσης την Πέμπτη, αφού χτυπήθηκε πρώτα βάναυσα από τους αστυνομικούς, ακόμα και με το βιολί του, με αποτέλεσμα –όπως καταγγέλλουν ακτιβιστές- να χάσει την ακοή του από το ένα του αυτί.

«Έκαψαν τα μαλλιά του με αναπτήρα, τον χτύπησαν πολύ σκληρά, με αποτέλεσμα να μην ακούει από το δεξί αυτί του», ανέφερε ο Αλφρέδο Ρομέρο, επικεφαλής της οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα Penal Forum όπως μεταδίδει το Reuters.

VIOLIN 2

Πηγή: Reuters

Αυτός είναι ο δεύτερος τραυματισμός του Αρτεάγκα μέσα σε λίγες ημέρες. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε καταλήξει στο νοσοκομείο, έπειτα από τραυματισμό στο πρόσωπο και πάλι σε διαδήλωση.

Ο ίδιος, πάντως, με ένα βίντεο που ανέβασε στο twitter από το νοσοκομείο, σημείωσε ότι καμία πλαστική σφαίρα δεν πρόκειται να τον εμποδίσει από την μάχη για την ανεξαρτησία της Βενεζουέλας.

VIOLIN 3

Πηγή: Reuters

Περισσότεροι από 4.800 άνθρωποι έχουν συλληφθεί τους τελευταίους τέσσερις μήνες σε διαδηλώσεις, σύμφωνα με τον Ρομέρο και πάνω από 1.300 ακόμη κρατούνται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ