ΚΟΣΜΟΣ

Γυναικείο περιοδικό των Ταλιμπαν για επίδοξες τζιχαντίστριες

Γυναικείο περιοδικό των Ταλιμπαν για επίδοξες τζιχαντίστριες
Stringer/REUTERS

Το Κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP) κυκλοφόρησε σήμερα το πρώτο τεύχος ενός περιοδικού που απευθύνεται στις γυναίκες, με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να τις προσελκύσει και να τις εντάξει στις γραμμές του.

Στο εξώφυλλο του "Σουνάτ Ε Χάουλα" (σ.σ. "Ο δρόμος της Χάουλα", μιας από τις πρώτες γυναίκες που ακολούθησαν τον προφήτη Μωάμεθ) εικονίζεται μια γυναίκα καλυμμένη με μπούρκα.

Στις εσωτερικές σελίδες φιλοξενείται μια συνέντευξη με τη σύζυγο του ηγέτη των Ταλιμπάν του Πακιστάν, του Φαζλουλάχ Χορασανί, η οποία μιλά για τον γάμο της σε ηλικία 14 ετών. "Και σας ρωτώ: γιατί τόσες φωνές αγανάκτησης για τους γάμους ανηλίκων; Πρέπει να καταλάβουμε ότι τα αγόρια και τα κορίτσια ωριμάζουν, αν μείνουν ανύπαντρα για πολύ καιρό κινδυνεύουν να γίνουν πηγή ηθικής καταστροφής για την κοινωνία μας", φέρεται να λέει η γυναίκα αυτή, που δεν κατονομάζεται από τους συντάκτες του περιοδικού.

"Θέλουμε να προτρέψουμε τις γυναίκες του Ισλάμ να ενταχθούν στις τάξεις των μουτζαμεντίν του Ισλάμ" γράφει η συντακτική επιτροπή στο κύριο άρθρο.

Ακολουθούν "συμβουλές" προς εκείνες που θέλουν να γίνουν τζιχαντίστριες: "Οργανώστε μυστικές συγκεντρώσεις στο σπίτι σας και προσκαλέστε αδελφές τζιχαντίστριες με το ίδιο πνεύμα", "μάθετε να χρησιμοποιείτε απλά όπλα", "μάθετε να χρησιμοποιείτε χειροβομβίδες"...

Η ασφάλεια στο Πακιστάν έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια όμως οι Ταλιμπάν εξακολουθούν να εξαπολύουν επιθέσεις, όπως εκείνη που σημειώθηκε στη Λαχόρη την περασμένη εβδομάδα, όπου σκοτώθηκαν 26 άνθρωποι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ