Η Ευρώπη ετοιμάζει κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας και του Μαδούρο
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει ένα «πλήρες φάσμα δράσεων» ως απάντηση στην αύξηση των εντάσεων στη Βενεζουέλα, μετά τη σύλληψη δύο κορυφαίων επικριτών του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε εκπρόσωπος.
«Οι διαβουλεύσεις με κράτη μέλη συνεχίζονται ώστε να εξασφαλισθεί μια κατάλληλη και συντονισμένη απάντηση από την ΕΕ. Προφανώς συζητείται ένα πλήρες φάσμα δράσεων», δήλωσε σε δημοσιογράφους η εκπρόσωπος χωρίς να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.
Τη Δευτέρα η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις στον Μαδούρο παγώνοντας τα περιουσιακά στοιχεία του που βρίσκονται υπό αμερικανική δικαιοδοσία και απαγορεύοντας στους Αμερικανούς να έχουν δοσοληψίες μαζί του.
Η σύλληψη των δύο ηγετών
Δύο μόλις μέρες μετά τις αιματοβαμμένες εκλογές της Βενεζουέλας, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης της χώρας, Λεοπόλδο Λόπεζ και Αντόνιο Λεντέσμα, που βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό, συνελήφθησαν.
Αμφότεροι, είχαν απευθύνει κάλεσμα στον λαό της Βενεουέλας να εντείνει τη διαμαρτυρία και τις κινητοποιήσεις του ενάντια στον Νικολάς Μαδούρο, με αφορμή την συγκρότηση της Συντακτικής Συνέλευσης της χώρας μετά την εκλογική διαδικασία της περασμένης Κυριακής, την οποία σύσσωμη η αντιπολίτευση μποϋκόταρε, ενώ κατακρίθηκε και από την διεθνή κοινότητα.
Τη σύλληψη των Λόπεζ και Λεντέσμα έκαναν γνωστή τα μέλη των οικογενειών τους, σημειώνοντας πως «υπεύθυνος για την μοίρα τους είναι ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο».
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 150 ευρώ ανά παιδί: Πότε θα καταβληθεί στους δικαιούχους
00:30
ΕΕ σε Τραμπ: «Κυριαρχικό δικαίωμα» ο ψηφιακός φόρος – Προειδοποιεί για άμεση αντίδραση
23:59
Σε απάντηση της επίθεσης κατά εμπορικού πλοίου τα πλήγματα των ΗΠΑ στο Ιράν
23:52
Βενεζουέλα: Η καταστροφή προκαλεί ρωγμές και στην κυβέρνηση- Ο ρόλος των ΗΠΑ και η θέση της Προέδρου
23:51