ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Τίλερσον-Λαβρόφ εν μέσω «ψυχροπολεμικού» κλίματος

Συνάντηση Τίλερσον-Λαβρόφ εν μέσω «ψυχροπολεμικού» κλίματος
Yuri Gripas /File Photo

Εν μέσω της αυξανόμενης έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, λόγω των νέων κυρώσεων που ψηφίστηκαν από το Αμερικάνικο Κογκρέσο και επικυρώθηκαν από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι δύο πλευρές θα συζητήσουν την ερχόμενη εβδομάδα την κατάσταση στην οποία έχουν επέλθει οι σχέσεις των χωρών τους, όπως επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του το Ρωσικό υπουργείο.

Η συνάντηση Τίλερσον – Λαβρόφ θα γίνει στο περιθώριο της συνεδρίασης της Ένωσης Νοτιοανατολικών Χωρών της Ασίας (ASEAN) στη Μανίλα.

Μάλιστα, οι δύο ΥΠΕΞ είχαν την Πέμπτη τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία συζήτησαν - μεταξύ άλλων - την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την Βόρεια Κορέα.

Να υπενθυμίσουμε πως νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ είχε - μέσω twitter - εξαπολύσει δριμεία κριτική στο Κογκρέσο για τις νέες ρωσικές κυρώσεις που ενέκρινε, ενώ είχε εκφράσει και την έντονη ανησυχία του για το «επικίνδυνο επίπεδο» στις σχέσεις με την Μόσχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ