ΚΟΣΜΟΣ

Ένοπλη επίθεση με νεκρούς σε εκκλησία της Νιγηρίας (vid)

Ένοπλη επίθεση με νεκρούς σε εκκλησία της Νιγηρίας (vid)
Twitter/@courrierinter

Τουλάχιστον έντεκα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 18 ακόμη τραυματίστηκαν από επίθεση που σημειώθηκε σε εκκλησία της νοτιοανατολικής Νιγηρίας, την Κυριακή.

Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται δηλώσεις των τοπικών Αρχών, η επίθεση σημειώθηκε από μια διαμάχη μεταξύ των μελών μιας τοπικής κοινότητας. Η αστυνομία ωστόσο πιστεύει ότι ο άνδρας τον οποίο αναζητούσαν δεν ήταν στην εκκλησία.

Οι δράστες επιτέθηκαν στην εκκλησία στην Οζουμπουλού, σύμφωνα με τον διοικητή της αστυνομίας στην πολιτεία Ανάμπρα. «Οι ένοπλοι ήρθαν νομίζοντας ότι ο στόχος τους βρισκόταν στην εκκλησία, αλλά έτυχε (ο στόχος τους) να μην είναι εκεί», είπε ο ίδιος, τονίζοντας ότι το βίαιο επεισόδιο μπορεί να αφορά εμπόριο ναρκωτικών. Η αστυνομία δεν έχει προβεί σε συλλήψεις, πρόσθεσε.

Η νοτιοανατολική Νιγηρία αποτελείται κυρίως από χριστιανικό πληθυσμό και η επίθεση αποτελεί σπάνιο δείγμα βίας σε εκκλησία.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Ανάμπρα, είπε με τη σειρά του ότι η επίθεση προκλήθηκε από μια διαμάχη μεταξύ μελών της τοπικής κοινότητας τα οποία ζούσαν εκτός Νιγηρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ