Παρίσι: Όχημα χτύπησε στρατιώτες-Για σκόπιμη ενέργεια μιλά ο δήμαρχος του προαστίου
"Σκόπιμη ενέργεια" χαρακτηρίζει ο δήμαρχος του Λεβαλουά-Περέ, το περιστατικό που σημειώθηκε νωρίτερα την Τετάρτη, όταν ένα όχημα χτύπησε μια ομάδα στρατιωτών, στο κέντρο προαστίου που βρίσκεται στο δυτικό Παρίσι.
Σύμφωνα με τον Πατρίκ Μπαλκανί, ένα όχημα μάρκας BMW, ήταν σταθμευμένο σε ένα μικρό δρόμο, όμως επιτάχυνε απότομα μόλις ο οδηγός του αντιλήφθηκε τους στρατιώτες, οι οποίοι μόλις είχαν βγει για περιπολία.
Από την επίθεση τραυματίστηκαν έξι στρατιώτες, δυο εκ των οποίων σοβαρά, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή τους.
Μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM ο Μπαλκανί έκανε λόγο για «αηδιαστική» πράξη επιθετικότητας, η οποία ήταν «χωρίς αμφιβολία» προμελετημένη.

Πηγή: REUTERS/Benoit Tessier
Η γαλλική αστυνομία από την πλευράς της αρκέστηκε να ενημερώσει με ένα tweet της για το περιστατικό, σημειώνοντας πως είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του οχήματος που χτύπησε τους στρατιώτες.
Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία παραμένει σε κατάσταση επιφυλακής μετά από μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουν σημειωθεί στο έδαφός της κι έχουν στοιχίσει τη ζωή περισσότερων από 230 ανθρώπων μέσα στην τελευταία διετία.

Πηγή: REUTERS/Benoit Tessier

Πηγή: REUTERS/Benoit Tessier
Αγρότες: Η πρώτη συνάντηση, τα «δώρα» Μητσοτάκη και η επιμονή των «σκληρών»
22:55
Η Μόσχα ανέλαβε τον έλεγχο τεσσάρων εργοστασίων της δανικής αλυσίδας Rockwool
22:44
Axios: Μυστική συνάντηση Στιβ Γουίτκοφ με τον εξόριστο πρίγκιπα διάδοχο του Ιράν
22:32
ΣΥΡΙΖΑ για συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες: Ψευτοδιάλογος και συνέχιση απειλών και αδιεξόδων
22:23