Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε αξιωματούχους της Βενεζουέλας - Ανάμεσά τους και ο αδελφός του Τσάβες
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε κυρώσεις σε άλλους οκτώ αξιωματούχους της Βενεζουέλας, συμπεριλαμβανομένου ενός αδελφού του θανόντα σοσιαλιστή πρώην προέδρου της χώρας Ούγο Τσάβες. Ο λόγος είναι για να τους τιμωρήσει για τον ρόλο τους στη συγκρότηση της Συντακτικής Συνέλευσης, -ενός νέου κοινοβουλευτικού σώματος με διευρυμένες εξουσίες-, όπως γνωστοποίησαν αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.
Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται η δέσμευση των πόρων ή περιουσιακών στοιχείων που τυχόν διαθέτουν τα πρόσωπα αυτά ενός της επικράτειας της Ουάσιγκτον, η επιβολή απαγόρευσης της εισόδου τους στις ΗΠΑ αλλά και η απαγόρευση σε όλους τους Αμερικανούς να συναλλάσσονται μαζί τους, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία.
Η κυβέρνηση Τραμπ επέβαλε κυρώσεις σε βάρος και του ίδιου του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο την περασμένη εβδομάδα. Προηγήθηκε, την 26η Ιουλίου, η επιβολή παρόμοιων κυρώσεων σε βάρος 13 αξιωματούχων της λατινοαμερικάνικης χώρας.
Χάρτης πρόβλεψης Πυρκαγιών (27/06): Πολύ υψηλός κίνδυνος πρόκλησης φωτιάς σε πέντε περιφέρειες
06:45
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (27 Ιουνίου)
06:30
Ν. Κατσέλη: Πώς θα υπολογιστούν οι καταβολές που έχουν γίνει - Με μειωμένο τόκο οι επόμενες δόσεις
06:00
Αγορά ακινήτων: Ποια μένουν απούλητα - Οι τέσσερις τύποι των πωλητών
05:00