ΚΟΣΜΟΣ

Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν την Ιταλία

Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν την Ιταλία
EPA/FIRE FIGHTERS ALTO ADIGE/Φωτογραφία αρχείου

Ανεμοστρόβιλος έπληξε την βορειοανατολική Ιταλία άφηνοντας πίσω του τρεις τραυματίες. Πρόκειται για Ιταλούς και τουρίστες που παραθέριζαν στις παραθαλάσσιες περιοχές Ιέζολο και το Μπιμπιόνε, στην ευρύτερη περιοχή της Βενετίας.

Μια ξένη τουρίστρια που παραθέριζε στην περιοχή τραυματίσθηκε σοβαρά από κλαδιά δέντρου τα οποία αποκόπηκαν από τον ανεμοστρόβιλο. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με ελικόπτερο, και της παρασχέθηκε άμεσα η αναγκαία ιατρική φροντίδα.

Παράλληλα, στη βορειοανατολική περιφέρεια Τρεντίνο-'Ανω Αδίγη, ισχυρότατη χαλαζόπτωση προκάλεσε τη διακοπή μέρους των σιδηροδρομικών συνδέσεων και μεγάλη οικονομική ζημιά καθώς η περιοχή φημίζεται για την παραγωγή κρασιών.

Τέλος, η Φλωρεντία επλήγη από μεγάλη νεροποντή, η οποία προκάλεσε πτώση δέντρων, ζημιές σε προσόψεις κτηρίων, πλημμύρες σε κεντρικούς δρόμους και μπλακ-άουτ σε ορισμένες περιοχές της πόλης.

Η περιφέρεια της Τοσκάνης προειδοποίησε ότι ακραία καιρικά φαινόμενα μπορεί να επαναληφθούν κατά την διάρκεια της σημερινής ημέρας και σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Εξαιτίας της σφοδρής νεροποντής αποφασίστηκε η διακοπή των επισκέψεων για μια περίπου ώρα στο ιστορικό καμπαναριό του καθεδρικού ναού της Φλωρεντίας, Σάντα Μαρία Ντε Φιόρε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ