Ο Τραμπ στέλνει τον γαμπρό του στη Μέση Ανατολή
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να στείλει τον σύμβουλο και γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ και τον διαπραγματευτή Τζέισον Γκρίνμπλατ στη Μέση Ανατολή για συναντήσεις με ηγέτες της περιοχής και για να συζητήσουν έναν «δρόμο για (να αρχίσουν) ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων», όπως έκανε γνωστό αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Η σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Ντίνα Πάουελ θα πάρει επίσης μέρος στην αποστολή. Οι απεσταλμένοι του αμερικανού προέδρου θα έχουν συναντήσεις με ηγέτες από τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή, διευκρίνισε ο αξιωματούχος, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
«Αν και οι συνομιλίες στην περιφέρεια θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο, ο πρόεδρος επαναβεβαιώνει ότι η ειρήνη μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων μπορεί να έλθει μόνο μέσω απευθείας διαπραγματεύσεων ανάμεσα στα δύο μέρη και ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά με τα μέρη για να υπάρξει πρόοδος προς την επίτευξη αυτού του στόχου», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος της αμερικανικής προεδρίας, ο οποίος συμπλήρωσε πως ο Τραμπ είναι «αισιόδοξος» για τις πιθανότητες της αποστολής.
Η Μόσχα ανέλαβε τον έλεγχο τεσσάρων εργοστασίων της δανικής αλυσίδας Rockwool
22:44
Axios: Μυστική συνάντηση Στιβ Γουίτκοφ με τον εξόριστο πρίγκιπα διάδοχο του Ιράν
22:32
ΣΥΡΙΖΑ για συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες: Ψευτοδιάλογος και συνέχιση απειλών και αδιεξόδων
22:23
ΚΚΕ: Καμία καταστολή και κανένα τελεσίγραφο δεν πρόκειται να σταματήσει το δίκαιο αγώνα των αγροτών
22:12