Η Βενεζουέλα απαντά στον Τραμπ: «Πράξη τρέλας» η απειλή περί στρατιωτικής επέμβασης
Ως «πράξη τρέλας» χαρακτήρισε ο υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας, Βλαντίμιρ Παντρίνο, την δήλωση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ περί στρατιωτικής επέμβασης στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Απαντώντας στον Τραμπ, ο Παντρίνο δήλωσε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση: «Είναι μια πράξη τρέλας. Είναι μια πράξη ακραίου εξτρεμισμού. Τις ΗΠΑ κυβερνά μια εξτρεμιστική ελίτ».
«Ως στρατιώτης, στέκομαι στο πλευρό των βενεζουελανών ενόπλων δυνάμεων και του λαού. Είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε όλοι στις πρώτες γραμμές της υπεράσπισης των συμφερόντων και της κυριαρχίας της αγαπημένης Βενεζουέλας», πρόσθεσε.
Ο υπουργός Πληροφόρησης Ερνέστο Βιγέγκας αποκάλεσε το σχόλιο του Τραμπ «άνευ προηγουμένου απειλή εναντίον της εθνικής κυριαρχίας».
Σε μήνυμα που ανήρτησε το βράδυ της Παρασκευής, ο Βιγιέγκας αναφέρει: «Το διπλωματικό σώμα καλείται στο υπουργείο Εξωτερικών αύριο, οπότε θα δοθεί στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση που θα απαντά στην ιμπεριαλιστική απειλή εναντίον της Βενεζουέλας».
Τηλεφώνημα Μητσοτάκη στον Ερντογάν για τα γενέθλιά του
18:35
Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε εξέλιξη ένας ακόμη γύρος διαπραγματεύσεων στη Γενεύη
18:27
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στην Αθήνα λόγω των συγκεντρώσεων για τα Τέμπη
18:17
Ινδία: Viral βίντεο που δείχνει ελέφαντα να εκσφενδονίζει άνδρα σε θρησκευτικό φεστιβάλ (vid)
18:08