ΚΟΣΜΟΣ

Λουτρό αίματος έπειτα από εξέγερση σε φυλακή της Βενεζουέλας

Λουτρό αίματος έπειτα από εξέγερση σε φυλακή της Βενεζουέλας
EPA/PEDRO ZAPATA

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια εφόδου που πραγματοποίησαν κυβερνητικές δυνάμεις ασφαλείας σε φυλακή της Βενεζουέλας, την οποία είχαν θέση υπό τον έλεγχό τους οι κρατούμενοι.

Οι εξεγέρσεις στις φυλακές της Βενεζουέλας είναι συχνό φαινόμενο, επισημαίνουν οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σημειώνοντας πως συμμορίες, που έχουν πρόσβαση σε όπλα και χειροβομβίδες παίρνουν τον έλεγχο των σωφρονιστικών ιδρυμάτων. Από την πλευρά της η κυβέρνηση επιχειρεί να επανακτήσει τον έλεγχο στις φυλακές, στις οποίες συνωστίζονται οι κρατούμενοι, στέλνοντας ειδικές δυνάμεις, χωρίς ωστόσο να αποφεύγονται φονικές συγκρούσεις.

«Έγινε σφαγή» έγραψε στο twitter ο Liborio Guarulla, διοικητής της επαρχίας Amazonas, σημειώνοντας πως 37 κρατούμενοι σκοτώθηκαν.

«Το νεκροτομείο γέμισε», είπε ο ίδιος λίγο αργότερα σε συνέντευξή του, προσθέτοντας πως η έφοδος έγινε γύρω στα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Βενεζουέλας, στη διάρκεια της επιδρομής τραυματίστηκαν και 14 αξιωματούχοι.

Πυροβολισμοί ακούγονταν όλη τη νύχτα, τόνισε μιλώντας στο Reuters ο Jose Mejias, μέλος του δημοτικού συμβουλίου, προσθέτοντας πως οι κρατούμενοι αντιστάθηκαν όταν η κυβέρνηση επιχείρησε να ανακτήσει τον έλεγχο της φυλακής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ