ΚΟΣΜΟΣ

Βαρκελώνη: Δύο ένοπλοι εισέβαλαν σε εστιατόριο - φορτηγό έπεσε σε πλήθος (pic&vid)

Βαρκελώνη: Δύο ένοπλοι εισέβαλαν σε εστιατόριο - φορτηγό έπεσε σε πλήθος (pic&vid)
twitter, @xavieraldekoa

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγο στη Βαρκελώνη, όταν ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω στο πλήθος, στην Placa Catalunya. Λίγο αργότερα δύο ένοπλοι εισέβαλαν σε εστιατόριο της περιοχής, χωρίς όμως να είναι ακόμα γνωστό αν τα δύο περιστατικά συνδέονται

Ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πολλά ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τρεις τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο κεντρικό νοσοκομείο της πόλης σε σοβαρή κατάσταση.

Οι υπηρεσίες αντμετώπισης εκτάκτων περιστατικών καλούν τον κόσμο να μην πλησιάζει το σημείο και προχώρησε στο κλείσιμο του σταθμού του μετρό και των σιδηροδρομικών σταθμών που βρίσκονται κοντά στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η El Pais ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε με τα πόδια από την περιοχή, ενώ αυτή την ώρα η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Η περιοχή όπου σημειώθηκε το περιστατικό είναι τουριστική και δεν αποκλείεται το γεγονός να συνδέεται με το κίνημα που αναπτύσσεται τον τελευταίο καιρό στη Βαρκελώνη, ενάντια στο μαζικό τουρισμό.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι έγραψε πριν από λίγο στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες ενώ τόνισε ότι προτεραιότητα αποτελεί να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από το σημείο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ