ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Συναγερμός σε σταθμό τρένου έπειτα από πληροφορίες ότι κυκλοφορεί ένοπλος (pics&vid)

Γαλλία: Συναγερμός σε σταθμό τρένου έπειτα από πληροφορίες ότι κυκλοφορεί ένοπλος (pics&vid)
Midi Libre

Συναγερμός σήμανε το βράδυ του Σαββάτου στη Γαλλία όταν έφθασαν στην αστυνομία καταγγελίες για ενόπλους στον σιδηροδρομικό σταθμό της Νιμ, νότια της χώρας.

Συγκεκριμένα, ένας άνδρας που ήταν στον σταθμό ειδοποίησε την αστυνομία ότι είδε έναν ή περισσότερους ένοπλους άνδρες. Η αστυνομία διέταξε την εκκένωση του σταθμού προτού ξεκινήσει τις έρευνες.

Στον λογαριασμό της στο Twitter, η νομαρχία διαβεβαίωσε ότι «δεν έχουν σημειωθεί πυροβολισμοί στο σιδηροδρομικό σταθμό στη Νιμ», ενώ έκανε λόγο για μια «επιχείρηση ταυτοποίησης στοιχείων αφού έλαβε σήμα για την παρουσία ενός υπόπτου».

Όπως γράφει η εφημερίδα Midi Libre οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός ατόμου, ενώ αναζητούν και έναν δεύτερο άνδρα.

2

(Πηγή: Midi Libre)

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο συλληφθείς φαίνεται να είχε στην κατοχή του ένα ψεύτικο όπλο, αν και η πληροφορία δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιωθεί από τις αρχές.

l individu interpelle etait en possession d une arme 2522778 667x333

(Πηγή: Midi Libre)

Νωρίτερα ισπανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι σημειώθηκαν πυροβολισμοί και οι επιβάτες των γαλλικών σιδηροδρόμων διατύπωναν τον πανικό τους με αναρτήσεις στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, υπό τον φόβο μιας νέας επίθεσης.

Η εκκένωση του σταθμού έγινε ενώ στη Νιμ ξεκίνησε η Vuelta, ο ποδηλατικός γύρος της Ισπανίας. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην περιοχή, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις τζιχαντιστών στην Καταλονία.

Όπως γράφει η εφημερίδα Midi Libre γύρω στις 22.30 τοπική ώρα η κατάσταση φαινόταν να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αρχών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ