Άσυλο στην πρώην εισαγγελέα της Βενεζουέλας θα προσφέρει η Κολομβία
Στην προσφορά ασύλου, εφόσον το επιθυμεί, στην πρώην γενική εισαγγελέα της Βενεζουέλας Λουίσα Ορτέγα, προχώρησε η Κολομβία. Μάλιστα ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας, Χουάν Μανουέλ Σάντος σε ανάρτησή του στο Twitter δήλωσε πως είναι "Η εισαγγελέας Λουίσα Ορτέγα είναι υπό την προστασία της κολομβιανής κυβέρνησης. Αν ζητήσει άσυλο θα της το δώσουμε".
Σημειώνεται πως η 59χρονη Ορτέγα, είχε υποστηρίξει τον πρόεδρο Ούγκο Τσάβες ωστόσο στη συνέχεια διαφώνησε με τον διάδοχό του, τον Νικολάς Μαδούρο, και αποπέμφθηκε στις αρχές Αυγούστου από τη νεοσυσταθείσα Συντακτική Συνέλευση.
Συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, τον τσαβίστα βουλευτή Χερμάν Φερέρ, έφτασε την Παρασκευή στην Μπογοτά με ιδιωτικό αεροσκάφος από την Αρούμπα της Καραϊβικής.
Υπενθυμίζεται, πως οι αρχές της Βενεζουέλας είχαν απαγορεύσει στην Ορτέγα την έξοδο από τη χώρα και είχαν παγώσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της. Την Παρασκευή έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι πράκτορες της υπηρεσίας πληροφοριών είχαν ερευνήσει δύο ημέρες νωρίτερα το σπίτι της και ότι ο σύζυγός της κατηγορήθηκε για διαφθορά και ζητήθηκε η σύλληψή του.
Την ίδια ημέρα, ο νέος γενικός εισαγγελέας Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τη Συντακτική Συνέλευση να ξεκινήσει τη διαδικασία για να αρθεί η βουλευτική ασυλία του Χερμάν Φερέρ.
Καταιγίδα Boelo: Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων στο Άμστερνταμ λόγω θυελλωδών ανέμων
15:26
Μαραθώνια η απολογία του Βαγγέλη Λιόλιου στον ανακριτή - Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες
15:13
Στη Σαουδική Αραβία ο Μητσοτάκης - Συνάντηση με τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
14:55
Pizza Fan: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις - Δεν υπάρχουν απολύσεις αυτή τη στιγμή» λέει ο Καραγκούνης
14:48