ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Ιταλία: Απεγκλώβισαν παιδιά και πατέρα από τα συντρίμμια (vids)

Σεισμός Ιταλία: Απεγκλώβισαν παιδιά και πατέρα από τα συντρίμμια (vids)

Τρία αδελφάκια και ο μπαμπάς τους, που είχαν εγκλωβιστεί στα ερείπια του σπιτιού τους μετά τον φονικό σεισμό που σημειώθηκε στο νησί Ίσκια, ανασύρθηκαν σώοι από τους διασώστες.

Ο σεισμός σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, στο κατάμεστο από τουρίστες νησάκι που βρίσκεται ανοικτά του κόλπου της Νάπολης, και είχε ως αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και τουλάχιστον 39 να τραυματιστούν, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν.

Τυχερά στάθηκαν τα τρία παιδιά μας οικογένειας στην περιοχή Casamicciola. Το σπίτι τους κατέρρευσε από την σεισμική δόνηση, εγκλωβίζοντας τα τρία μικρά παιδιά και τον πατέρα τους. Οι διασώστες έσπευσαν στο σημείο κι έπειτα από πολύωρες προσπάθειες, κατάφεραν να ανασύρουν αρχικά τον πατέρα από τα συντρίμμια.

Λίγες ώρες αργότερα, οι διασώστες κατάφεραν να ανοίξουν με ασφάλεια δίοδο και να φτάσουν στο σημείο όπου ήταν παγιδευμένο ένα βρέφος μόλις επτά μηνών.

Η εικόνα του Pasquale να ανασύρεται μέσα από τα συντρίμμια, μέσα στο σκοτάδι, έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, ενώ το κλάμα του, καθώς ο διασώστης το κρατούσε στα χέρια του απομακρύνοντάς το από τον κίνδυνο, σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκόμενους, που ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

2017 08 22T062302Z 1118262649 RC14059C6810 RTRMADP 3 ITALY QUAKE


Πηγή: REUTERS/Antonio Dilaurenzo

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να ανασύρουν από τα συντρίμμια κι ένα από τα μεγαλύτερα αδέλφια του, τον Ματίας, ενώ το τρίτο παιδί, ο Τσίρο απεγκλωβίστηκε αρκετές ώρες αργότερα.

2017 08 22T095639Z 1322701349 RC1EF7F9ED80 RTRMADP 3 ITALY QUAKE


Πηγή: REUTERS/Ciro De Luca

Οι διασώστες είχαν από την πρώτη στιγμή επικοινωνία με τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας που ήταν εγκλωβισμένα στα συντρίμμια και τους παρείχαν τροφή και νερό προκειμένου να αντέξουν όλες αυτές τις ώρες.

Η σεισμική δόνηση, αν και δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, προκάλεσε σοβαρές ζημιές στα κτίρια του νησιού, με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, να εξηγεί μιλώντας στο CNN Greece πού οφείλεται αυτό.

Τουλάχιστον έξι κτίρια, μεταξύ των οποίων και μια εκκλησία στην πόλη Casamicciola κατέρρευσαν, με αποτέλεσμα δύο γυναίκες να χάσουν τη ζωή τους και τουλάχιστον 39 να τραυματιστούν. Η μία γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν κατέρρευσε το καμπαναριό της εκκλησίας Santa Maria del Suffragio. Πολλοί, κάτοικοι του νησιού, αλλα και τουρίστες, πέρασαν τη νύχτα στο ύπαιθρο.

2017 08 22T063627Z 488407865 RC12E9D5C2B0 RTRMADP 3 ITALY QUAKE


Πηγή: REUTERS/Ciro De Luca

Να σημειωθεί πως ο σεισμός σημειώθηκε μόλις τρεις μέρες πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στο Αματρίτσε της κεντρικής Ιταλίας, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο σχεδόν 300 ανθρώπων.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται ένας καταστροφικός σεισμός στο νησί, καθώς το 1883 η Casamicciola είχε σχεδόν ολοκληρωτικά καταστραφεί, ενώ περίπου 2.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ