ΚΟΣΜΟΣ

Στη δημοσιογράφο Κιμ Βαλ ανήκει το ακέφαλο πτώμα που βρέθηκε στη Δανία

Στη δημοσιογράφο Κιμ Βαλ ανήκει το ακέφαλο πτώμα που βρέθηκε στη Δανία
Facebook, Alexandra Katsouli

Το ακέφαλο πτώμα που βρέθηκε σε ακτή της Κοπεγχάγης ταυτοποιήθηκε και ανήκει στην εξαφανισμένη Σουηδή δημοσιογράφο, Κιμ Βαλ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της Δανίας.

Το «DNA μεταξύ του σώματος και της Κιμ Βαλ ταιριάζει» αναφέρει σε ανάρτησή της στο twitter η αστυνομία της Κοπεγχάγης αρνούμενη ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση μέχρι να πραγματοποιηθεί η συνέντευξη τύπου.

Χθες η αστυνομία της Δανίας είχε ανακοινώσει ότι δύτες βρήκαν έναν ακέφαλο κορμό γυναίκας, ενώ παράλληλα διεξήγαγε έρευνες για την επιβεβαίωση πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες και άλλα ανθρώπινα μέλη είχαν εντοπιστεί στο λιμάνι της Κοπεγχάγης.

«Έχουμε να κάνουμε με έναν ακέφαλο κορμό, με τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι να έχουν κοπεί σκοπίμως», είχε δηλώσει χθες ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γενς Μόλερ.

Η Σουηδή δημοσιογράφος "εξαφανίστηκε" λίγο μετά την επιβίβασή της στο υποβρύχιο του πολυεκατομμυριούχου Δανού εφευρέτη Πέτερ Μάντσεν.

Ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού υποβρυχίου Nautilus υποστήριξε στο δικαστήριο ότι πέταξε στη θάλασσα το πτώμα της Σουηδέζας δημοσιογράφου που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 11 Αυγούστου, ενώ έκανε ρεπορτάζ για την κατασκευή αυτού του σκάφους έξω από την Κοπεγχάγη.

Ο Πέτερ Μάντσεν αρχικά είχε δηλώσει ότι είχε αποβιβάσει τη δημοσιογράφο Κιμ Βαλ στο νησάκι Ρεφσχάλεν της Κοπεγχάγης, το βράδυ της 10ης Αυγούστου. Αφού συνελήφθη από την αστυνομία και κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, παραδέχτηκε τελικά ότι "έγινε ένα ατύχημα στο υποβρύχιο" με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η 30χρονη γυναίκα. Είπε μάλιστα ότι πέταξε το πτώμα στη θάλασσα, στον κόλπο του Κέγκε, περίπου 50 χιλιόμετρα νοτίως της πρωτεύουσας της Δανίας.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, στον δισεκατομμυριούχο Μάντσεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για φόνο εξ αμελείας, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για την πορεία των ερευνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ