ΚΟΣΜΟΣ

Χέιλι: Φτάνει πια, ο ΟΗΕ πρέπει να αναλάβει σοβαρή δράση κατά της Βόρειας Κορέας

Χέιλι: Φτάνει πια, ο ΟΗΕ πρέπει να αναλάβει σοβαρή δράση κατά της Βόρειας Κορέας
REUTERS/Brendan McDermid

Ο ΟΗΕ πρέπει να αναλάβει σοβαρή δράση απέναντι στην Βόρεια Κορέα μετά και τη νέα πυραυλική δοκιμή, τόνισε η πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στα Ηνωμένα Έθνη, Νίκι Χέιλι, η οποία έκανε λόγο για μία «απόλυτα απαράδεκτη και ανεύθυνη» ενέργεια από πλευράς Πιονγιάνγκ.

«Καμιά χώρα δεν θα έπρεπε να βλέπει πυραύλους να περνούν από πάνω της, όπως η Ιαπωνία των 130 εκατομμυρίων ανθρώπων. Είναι απαράδεκτο», είπε η Χέιλι, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η Βόρεια Κορέα «παραβίασε κάθε απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που έχουμε λάβει και επομένως θεωρώ ότι πρέπει να γίνει κάτι σοβαρό», πρόσθεσε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τονίζοντας ότι «φτάνει πια», η Χέιλι εκδήλωσε την ελπίδα ότι η Κίνα και η Ρωσία θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τα υπόλοιπα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ κατά τη συνεδρίασή του εντός της ημέρας για να συζητηθεί τι περισσότερο μπορεί να γίνει για να τερματιστούν τα προγράμματα της Πιονγκγιάνγκ για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων.

2017 08 29T051851Z 1259756689 RC1BCDAE96F0 RTRMADP 3 NORTHKOREA MISSILES JAPAN

(REUTERS/Kim Kyung-Hoon)

Καταδίκη της πυραυλικής δομικής από τον Γκουτέρες

Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, καταδίκασε την εκτόξευση και κάλεσε την Πιονγκγιάνγκ να συμμορφωθεί προς τις διεθνείς υποχρεώσεις της και να εργασθεί για την αποκατάσταση της επικοινωνίας της με τον υπόλοιπο κόσμο.

«Η εκτόξευση υπονομεύει την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα και τις προσπάθειες να δημιουργηθεί χώρος για διάλογο», αναφέρεται σε δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα εκπρόσωπος του Γκουτέρες.

2017 08 29T010128Z 1762625195 RC1F6D04C3B0 RTRMADP 3 NORTHKOREA MISSILES JAPAN copy

(REUTERS/Kim Kyung-Hoon)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ