Μακρόν: Η κυβέρνηση Μαδούρο είναι μία δικτατορία που προσπαθεί να επιβιώσει
Σαφή θέση κατά της κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο στην Βενεζουέλα πήρε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έκανε λόγο για μία «δικτατορία» προσπαθεί να επιβιώσει.
«Μια δικτατορία προσπαθεί να επιβιώσει με ένα πρωτοφανές ανθρώπινο κόστος, αν και οι πόροι της χώρας παραμένουν σημαντικοί», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος κατά την πρώτη μεγάλη ομιλία του για θέματα εξωτερικής πολιτικής, που εκφώνησε σήμερα στο Παρίσι ενώπιον των πρεσβευτών της Γαλλίας.
Η δήλωση του Γάλλου προέδρου αποτελεί μία από τις πλέον έντονες καταδίκες της κυβέρνηση του Μαδούρο από ευρωπαίο ηγέτη.
Την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της χώρας της λατινικής Αμερικής, μεταξύ των οποίων και την απαγόρευση αγοράς νέων ομολόγων που εκδίδει η κυβέρνηση ή η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA.

(REUTERS/Yoan Valat/Pool)

(REUTERS/Yoan Valat/Pool)
Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής στην επιβολή κυρώσεων σε βάρος της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, ωστόσο δεν αναγνωρίζουν τη Συντακτική Συνέλευση που εξελέγη στη χώρα.

(REUTERS/Yoan Valat/Pool)
SPONSORED
Βιωματικές εμπειρίες οδηγούν τον επισκέπτη από τη «Γένεση» στη «Μεταμόρφωση» στη Μεσσηνία
08:00
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω αγώνα ποδηλασίας
07:58
Στο Ιράν ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν – Έντονο διπλωματικό παρασκήνιο για συμφωνία με τις ΗΠΑ
07:55
Συναγερμός για την εξαφάνιση 14χρονου από χώρο φιλοξενίας στην Ηγουμενίτσα
07:45