ΚΟΣΜΟΣ

Ρώσος δισεκατομμυριούχος και πρώην βουλευτής πυροβολούσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Μόσχας

Ρώσος δισεκατομμυριούχος και πρώην βουλευτής πυροβολούσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Μόσχας
MoscowTimes

Ιδιαίτερη έκταση έχουν δώσει τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης στη σύλληψη του 59χρονου δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία και πρώην μέλους του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, Ουμάρ Τζαμπραϊλοφ, επειδή πυροβολούσε στο κεντρικό ξενοδοχείο της Μόσχας στο οποίο διέμενε, προκαλώντας ερωτήματα για την συμπεριφορά του.

Την είδηση της σύλληψης του μετέδωσαν όλα τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία. Πηγή της αστυνομίας ανέφερε αρχικά στο πρακτορείο Ria Novosti την σύλληψη του Ουμάρ Τζαμπραϊλοφ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει για πιο λόγο συνελήφθη ο τσετσενικής καταγωγής πρώην βουλευτής.

Το πρακτορείο Interfax μετέδωσε ότι ο Τζαμπραίλοφ συνελήφθη τις πρωινές ώρες επειδή πυροβολούσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Μόσχας με το όπλο του. Σύμφωνα με το πρακτορείο, και όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αστυνομικές Αρχές ειδοποιήθηκαν στις 4 το πρωί από το προσωπικό του ξενοδοχείου, λέγοντας ότι κάποιος άνδρας άρχισε να πυροβολεί.

Όταν έφθασε η αστυνομία, αναφέρει το TASS, διαπίστωσε ότι πρόκειται για τον Τζαμπραίλοφ τον οποίο και συνέλαβε χωρίς ο ίδιος και οι σωματοφύλακες του να προβάλουν καμία αντίσταση.

Πηγή του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε στην εφημερίδα RBK ότι η ασφάλεια του ξενοδοχείου είδε τον Τζαμπαραΐλοφ στο ασανσέρ να κρατάει ένα πιστόλι και ειδοποίησαν την αστυνομία. Όταν οι αστυνομικοί κατευθύνθηκαν στο δωμάτιο 633 του ξενοδοχείου, και χτύπησαν την πόρτα, τους άνοιξε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένας άνδρας που κρατούσε πιστόλι, ο οποίος τους είπε «δεν θα παραδοθώ χωρίς να δώσω μάχη».

Οι αστυνομικοί μπήκαν στο δωμάτιο, είδαν μια τρύπα στο ταβάνι που είχε ανοίξει από τον πυροβολισμό και συνέλαβαν τον πρώην βουλευτή.

Σύμφωνα με το Ria Novosti, εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για χουλιγκανισμό πράξη η οποία επισείει ποινή φυλάκισης έως και 5 χρόνια.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ουμάρ Τζαμπραίλοφ, δήλωσε στην RBK ότι ο επιχειρηματίας βρίσκεται στην Μόσχα χωρίς να υπεισέλθει σε άλλες λεπτομέρειες, προσθέτοντας απλά ότι «ακόμη δεν έχει πάει στο γραφείο του». Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο ο Τζαμπραίλοφ να ήταν σε κατάσταση μέθης.

Ο Ουμάρ Τζαμπραίλοφ στο διάστημα 2004-2009 υπήρξε βουλευτής της Τσετσενίας στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας συμμετέχοντας σε οικονομικές επιτροπές και επιτροπές εξωτερικής πολιτικής. Στο διάστημα 2009-2013 είχε διατελέσει βοηθός του συμβούλου του Ρώσου προέδρου Σεργκέι Πριχότκο.

Πριν γίνει βουλευτής, ήταν διευθύνων σύμβουλος σειράς εταιρειών, εμπορικών κέντρων ενώ υπήρξε ιδρυτής της ένωσης επιχειρηματιών Avanti. Αυτή τη στιγμή ο Τζαμπραίλοφ ασχολείται με τη τέχνη, ως πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Μόσχας, έχει τον τίτλο του επίτιμου ακαδημαϊκού της Ρωσικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών, είναι αντιπρόεδρος της «Ένωσης καλλιτεχνών της Ρωσίας» αρμόδιος για προγράμματα στρατηγικής και ειδικής κατεύθυνσης.

Εκτός των άλλων, δραστηριοποιείται και στον κατασκευαστικό τομέα και είναι πρόεδρος του επιχειρηματικού συνδέσμου Ρωσίας- Κατάρ.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ