ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Αξιοθρήνητες οι δηλώσεις Μακρόν, απαιτούμε σεβασμό

Βενεζουέλα: Αξιοθρήνητες οι δηλώσεις Μακρόν, απαιτούμε σεβασμό
REUTERS/Marco Bello

Περί παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας κατηγόρησε η Βενεζουέλα τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, με αφορμή τις δηλώσεις του το βράδυ της Δευτέρας για «διδακτορική» κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας, σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του, «απορρίπτει κατηγορηματικά τις αξιοθρήνητες δηλώσεις» του Μακρόν οι οποίες «συνιστούν σαφή παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις» της χώρας.

Μιλώντας σε Γάλλους διπλωμάτες στο Παρίσι ο Μακρόν διερωτήθηκε την Τρίτη «πώς μπορούν ορισμένοι να είναι τόσο περιποιητικοί με το καθεστώς» της Βενεζουέλας. «Μια δικτατορία προσπαθεί να επιβιώσει με τίμημα μια ανθρωπιστική καταστροφή άνευ προηγουμένου, με ανησυχητική ιδεολογική ριζοσπαστικοποίηση, μολονότι οι (φυσικοί) πόροι αυτής της χώρας παραμένουν σημαντικοί», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Οι δηλώσεις αυτές, συνεχίζει η ανακοίνωση του υπουργείου, «προσβάλλουν τους θεσμούς της Βενεζουέλας και φαίνεται ότι προκλήθηκαν από τη διαρκή και αυτοκρατορική εμμονή να επιτεθούν στον λαό μας, αγνοώντας τις πιο στοιχειώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου».

Η Βενεζουέλα απαιτεί «σεβασμό στη δημοκρατία της», προστίθεται στην ανακοίνωση η οποία αποδίδει τις δηλώσεις του Μακρόν «στη βαθιά παρερμηνεία της πραγματικότητας» στη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ