ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανικός Τύπος: Το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση

Γερμανικός Τύπος: Το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στο σχέδιο της κυβέρνησης αναφορικά με τη μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση αναφέρονται εκτενώς οι γερμανικές οικονομικές εφημερίδες «Handelsblatt» και «Suddeutsche Zeitung».

«Με τριετές σχέδιο η ελληνική κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης της χώρας και να την καταστήσει πιο αποτελεσματική» σημειώνει η εφημερίδα Handelsblatt και προσθέτει:

«Το σχέδιο που παρουσιάστηκε την Τετάρτη προβλέπει την καλύτερη εκπαίδευση δημοσίων υπαλλήλων, την πρόσληψη προσωπικού με ψηφιακές δεξιότητες και τη μετάθεση θέσεων εργασίας σε τομείς όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη. Επιπλέον, προβλέπεται η καταπολέμηση της διαδεδομένης οικογενειοκρατίας. Μέχρι το 2020 οι δημόσιες υπηρεσίες θα έχουν αποκομματικοποιηθεί και θα είναι ανεξάρτητες, υποσχέθηκε η υπουργός Όλγα Γεροβασίλη, υπεύθυνη για την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης. Η διοικητική μεταρρύθμιση αποτελεί βασικό αίτημα των χρηματοδοτών της Ελλάδας. Το 2010 σχεδόν ένας στους πέντε απασχολούνταν στον δημόσιο τομέα. Από τότε ο αριθμός των ανθρώπων που απασχολούνται στο Δημόσιο μειώθηκε κατά 18%».

had

Το ίδιο θέμα σχολιάζει με αναλυτικό άρθρο υπό τον τίτλο «Μάχη κατά των πελατειακών σχέσεων» και η εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung» στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Εδώ και δεκαετίες ο δημόσιος τομέας αποτελεί αντικείμενο πολιτικών αντιπαραθέσεων. Επί παλαιότερων κυβερνήσεων ήταν σύνηθες να εξασφαλίζονται θέσεις του Δημοσίου σε ψηφοφόρους. Αυτό το πελατειακό σύστημα θεωρείται μέχρι σήμερα ένα από τα βασικά αίτια για τα προβλήματα των ελληνικών προϋπολογισμών».

Capture

ΔΗΜΟΦΙΛΗ