ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Η πρώην γενική εισαγγελέας της Βενεζουέλας συνεχίζει τον αγώνα κατά του Μαδούρο

Μεξικό: Η πρώην γενική εισαγγελέας της Βενεζουέλας συνεχίζει τον αγώνα κατά του Μαδούρο
twitter

Η πρώην γενική εισαγγελέας της Βενεζουέλας Λουίσα Ορτέγκα, η οποία διέφυγε από τη χώρα της και δηλώνει ότι είναι θύμα "πολιτικών διώξεων", έφτασε σήμερα στο Μεξικό, συνεχίζοντας τη "σταυροφορία" που έχει ξεκινήσει στη Λατινική Αμερική εναντίον του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

"Στο Μεξικό, με τον γενικό εισαγγελέα Ραούλ Σερβάντες Αντράντε, συντονίζουμε τον αγώνα κατά της διαφθοράς" έγραψε σε μήνυμά της στο Twitter, αναρτώντας και μια φωτογραφία της με τον Μεξικανό δικαστικό.

Η Ορτέγκα, σύμμαχος κάποτε του προέδρου Ούγο Τσάβες, καθαιρέθηκε από το αξίωμά της στις 5 Αυγούστου από τη νεοσύσταση Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας. Ο σύζυγός της, ο βουλευτής Χέρμαν Φερέρ, κατηγορείται για διαφθορά και κινδυνεύει να συλληφθεί αφού η Συντακτική Συνέλευση ήρε τη βουλευτική ασυλία του.

Το ζεύγος έφυγε από τη Βενεζουέλα και αρχικά πήγε στην Κολομβία. Κατόπιν επισκέφθηκαν τη Βραζιλία και την Κόστα Ρίκα για να παρουσιάσουν τις "αποδείξεις" που έχουν σε βάρος του Μαδούρο και να αναζητήσουν υποστηρικτές.

Στο Καράκας, ο διάδοχός της Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ, την κατηγόρησε την Πέμπτη ότι συγκάλυψε μια κατάχρηση ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων επειδή αρνήθηκε να ξεκινήσει έρευνα για μια υπόθεση που αφορούσε μια σύμβαση εκμετάλλευσης πετρελαϊκών κοιτασμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ