Μέρκελ: Επιβολή περαιτέρω κυρώσεων εις βάρος της Βόρειας Κορέας
Ως «κατάφωρη παραβίαση όλων των διεθνών συμφωνιών» χαρακτήρισε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ την πυρηνική δοκιμή βόμβας υδρογόνου από την Βόρεια Κορέα και ζήτησε την ύπαρξη νέων κυρώσεων προς την Πιονγιάνγκ.
Σε ομιλία της στην Μπούντεσταγκ, η καγκελάριος Μέρκελ τόνισε πως οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο για να συζητήσουν την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων εις βάρος της Βόρειας Κορέας για το πυρηνικό της πρόγραμμα.
«Οι πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας αποτελούν κατάφωρη παραβίαση όλων των διεθνών συμφωνιών», δήλωσε η Μέρκελ ωστόσο ξεκαθάρισε πως απαιτείται μία διπλωματική λύση.
«Δηλώνω ξεκάθαρα και εξ ονόματος όλης της κυβέρνησης: μπορεί να υπάρξει μόνο μια ειρηνική, διπλωματική λύση», τόνισε.
Την Κυριακή το καθεστώς της Πιονγιάνγκ πανηγύρισε για την επιτυχημένη πυρηνική δοκιμή της βόμβας υδρογόνου, όπλου που είναι εκατοντάδες φορές ισχυρότερη από την ατομική βόμβα.
Η παγκόσμια πολιτική σκηνή καταδίκασε την πρόκληση του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ να μην αποκλείει ακόκη και την πολεμική σύγκρουση.
Πότε ξεκινούν οι συντάξεις Σεπτεμβρίου - Αναλυτικά οι ημερομηνίες καταβολής τους
03:00
Νέο κληρονομικό δίκαιο 2026: Τι αλλάζει στα δικαιώματα συγγενών και συντρόφων
02:00
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) - Ποια η προθεσμία
01:00
Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή των επιδομάτων ΟΠΕΚΑ: Πότε θα καταβληθούν
00:30