ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: κοριτσάκι πέθανε από ελονοσία - πιθανότατα κόλλησε την ασθένεια στο νοσοκομείο

Ιταλία: κοριτσάκι πέθανε από ελονοσία - πιθανότατα κόλλησε την ασθένεια στο νοσοκομείο
REUTERS/Pilar Olivares

Ένα τετράχρονο κοριτσάκι, που πέθανε από ελονοσία τον Αύγουστο, σε νοσοκομείο της πόλης Μπρέσια στην Ιταλία, κόλλησε πιθανόν την ασθένεια σε ένα άλλο νοσοκομείο. 

Στις 20 Αυγούστου η μικρή Σοφία είχε εισαχθεί σε νοσοκομειακή μονάδα του Τρέντο λόγω εκδήλωσης σακχαροδιαβήτη. Την ίδια περίοδο σε άλλο δωμάτιο νοσηλεύονταν δυο κοριτσάκια που είχαν επιστρέψει μόλις από την Αφρική και παρουσίαζαν συμπτώματα ελονοσίας, μεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο.

Σύμφωνα με γιατρούς του νοσοκομείου του Τρέντο, η μετάδοση μπορεί να οφείλεται και σε κουνούπι που ενδεχομένως μεταφέρθηκε, στις αποσκευές, από την Αφρική στην Ιταλία. Ειδικοί σημειώνουν πως τα κουνούπια που ενδημούν στην Ιταλία πιστεύεται ότι δεν είναι σε θέση να μεταδώσουν τη νόσο.

Η μετάδοση μπορεί να έγινε πράγματι στο νοσοκομείο, όπως δήλωσε και η Ιταλίδα υπουργός Υγείας Μπεατρίτσε Λορεντσίν. Συνεχίζεται, όμως, η διεξαγωγή ειδικής έρευνας για την εξακρίβωση όλων των αιτιών της τραγικής αυτής υπόθεσης. «Πριν γίνουν οριστικές δηλώσεις, πρέπει να γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι ακριβώς συνέβη. Χρειάζεται προσοχή», πρόσθεσε η ίδια.

Τα τελευταία 30 χρόνια, στην Ιταλία δεν έχει καταγραφεί καμία απευθείας μετάδοση της ασθένειας αυτής, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης. Η άτυχη Σοφία, όμως, έχασε την ζωή της 48 ώρες μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων. Όπως δήλωσαν οι γιατροί, το κοριτσάκι πέθανε εξαιτίας μιας ιδιαίτερα επιθετικής μορφής ελονοσίας, η οποία πλήττει κυρίως την εγκεφαλική λειτουργία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ