ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Ευχαριστήριες κάρτες σε 400.000 ξένους τουρίστες

Βουλγαρία: Ευχαριστήριες κάρτες σε 400.000 ξένους τουρίστες
REUTERS/Cathal McNaughton/Φωτογραφία αρχείου

Τετρακόσιοι χιλιάδες ξένοι τουρίστες που επισκέφτηκαν φέτος τη Βουλγαρία θα λάβουν μια ευχαριστήρια κάρτα από την υπουργό Τουρισμού Νικολίνα Ανγκελκόβα για την επιλογή τους να επισκεφτούν τη χώρα.

«Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τη Βουλγαρία», θα γράφει η κάρτα, διανθισμένη με φωτογραφίες του θρακικού Τύμβου του Καζανλάκ και του Ορθόδοξου Μοναστηριού της Ρίλα, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Σε αντίθεση με κάποιες άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που βιώνουν έναν τουριστικό κορεσμό, η Βουλγαρία, με πληθυσμό 7,1 εκατομμυρίων, υποδέχθηκε 5 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου, μια αύξηση 7,2% από τον προηγούμενο χρόνο.

Οι 400.000 παραλήπτες της κάρτας θα επιλεγούν τυχαία από τις λίστες των πελατών των ξενοδοχείων, ανέφερε η κυβέρνηση.

«Θέλουμε να κάνουμε μια μικρή κίνηση προσωπικού χαρακτήρα προς αυτούς», ανέφερε η υπουργός, σημειώνοντας ότι «η καλύτερη διαφήμιση είναι αυτή που γίνεται από στόμα σε στόμα».

Η συμβολή του κλάδου του τουρισμού στο ΑΕΠ της χώρας ανέρχεται στο 13%, με την βαλκανική χώρα να αποτελεί έναν από τους φθηνότερους προορισμούς στην Ευρώπη, με κύριους επισκέπτες Γερμανούς, Ρώσους και Βρετανούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ