ΚΟΣΜΟΣ

Le Soir: Ο Μακρόν χαρακτήρισε την ελληνική κρίση... αποτυχία για την Ευρώπη

Le Soir: Ο Μακρόν χαρακτήρισε την ελληνική κρίση... αποτυχία για την Ευρώπη
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Στην επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, στην Αθήνα και συγκεκριμένα σε αυτά που δήλωσε στον λόφο της Πνύκας αναφορικά με το όραμά του για το μέλλον της Ευρώπης, εστιάζει εκτενές δημοσίευμα της εφημερίδας Le Soir.

Το δημοσίευμα σχολιάζει ότι αν και το timing δεν ήταν το ιδανικό, ο τόπος -η Αθήνα, το λίκνο της Δημοκρατίας -ήταν τέλειος για να ανακοινώσει ο κ. Μακρόν ότι «μέσα στις επόμενες εβδομάδες η Γαλλία θα γνωστοποιήσει τα όσα σκέφτεται και επιθυμεί για την Ευρώπη». Αναφορά γίνεται ακόμη και σε αυτά που είπε ο κ. Μακρόν σε σχέση με την ελληνική κρίση, την οποία χαρακτήρισε «αποτυχία για την Ευρώπη».

Καταλήγοντας, το δημοσίευμα συνδέει την ομιλία του Γάλλου Προέδρου με την πολυαναμενόμενη ομιλία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την κατάσταση της Ένωσης την επόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο, κάνοντας γνωστό ότι, σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή της εφημερίδας, αυτή θα είναι η πιο σημαντική της Προεδρίας Γιούνκερ και ότι το όραμα που θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μελλοντική Ευρώπη δεν θα είναι ακαδημαϊκής φύσης, αλλά θα είναι συγκεκριμένο και πρακτικό.

Εξάλλου, στην ομιλία του κ. Μακρόν στην Πνύκα αναφέρεται και περιορισμένης έκτασης δημοσίευμα της L' Echo, υπό τον τίτλο «Στην Αθήνα, ο Μακρόν αποδοκιμάζει τον ρόλο του ΔΝΤ στην Ευρώπη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ