ΚΟΣΜΟΣ

Δημιούργησαν φορητό σαρωτή που μπορεί να εντοπίσει προϊόντα «μαϊμού» διάσημων σχεδιαστών (Vid)

Δημιούργησαν φορητό σαρωτή που μπορεί να εντοπίσει προϊόντα «μαϊμού» διάσημων σχεδιαστών (Vid)
Youtube

Μια εταιρία startup με έδρα τη Νέα Υόρκη εφηύρε ένα μικρό φορητό σαρωτή ο οποίος μπορεί να ανιχνεύσει τις τσάντες γνωστών οίκων μόδας που είναι απομιμήσεις.

Ο λόγος για τον Entrupy ο οποίος συνδέεται με το smartphone σας και με τη βοήθεια μιας εφαρμογής μπορεί να ξεχωρίσει την απομίμηση από το γνήσιο.

Φωτογραφίζοντας μια τσάντα με το Entrupy μπορούμε να εντοπίσουμε το υλικό που είναι κατασκευασμένη, την επεξεργασία της και την αυθεντικότητα του σειριακού αριθμού του προϊόντος. Στη συνέχεια το λογισμικό τη συγκρίνει με εικόνες από μια βάση δεδομένων εκατομμυρίων φωτογραφιών. Αυτή η βάση δεδομένων έχει πάνω από 30.000 τσάντες σχεδιαστών από τις πιο δημοφιλείς μάρκες παγκοσμίως.

«Η τεχνολογία του Entrupy είναι ένα μίγμα μηχανικής μάθησης και μικροσκοπίας», δήλωσε ο Ashlesh Sharma, συνιδρυτής του Entrupy, στο Digital Trends.

Αν και ο Entrupy περιορίζεται επί του παρόντος να ξεχωρίσει την αυθεντικότητα μιας τσάντας, η τεχνολογία μπορεί να επεκταθεί σχεδόν σε οποιοδήποτε προϊόν.

Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, η παγκόσμια βιομηχανία παραποίησης / απομίμησης αξίζει περίπου 460 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ