ΚΟΣΜΟΣ

Υπέρ της προστασίας των «Ονειροπόλων» του προγράμματος DACA ο Πολ Ράιαν

Υπέρ της προστασίας των «Ονειροπόλων» του προγράμματος DACA ο Πολ Ράιαν
REUTERS/Joshua Roberts

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν δήλωσε σήμερα πως δεν επιθυμεί την απέλαση των λεγόμενων Ονειροπόλων ή Dreamers – οι 800.000 νέοι που είχαν μπει παράτυπα στις ΗΠΑ όταν ήταν παιδιά – αλλά την προστασία τους μέσα από την εκπόνηση ενός προγράμματος που θα αποτελεί μέρος ευρύτερων αλλαγών στην μεταναστευτική πολιτική.

«Πιστεύω ότι η απέλαση αυτών των 800.000 παιδιών σε χώρες που πιθανώς δεν έχουν ξαναδεί από τη νηπιακή τους ηλικία, σε χώρες όπου μιλούν γλώσσες που ίσως δεν γνωρίζουν, δεν είναι προς το εθνικό μας συμφέρον», τόνισε ο Ράιαν σε συνέντευξή στο Associated Press.

Παράλληλα σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσκάλεσε τον επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ και την επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι να δειπνήσουν μαζί του το βράδυ, ανέφεραν πηγές του Δημοκρατικού Κόμματος, με γνώση της κατάστασης.

Οι δυο Δημοκρατικοί ηγέτες θα πιέσουν τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο σχετικά με την νομοθεσία που θέλουν να περάσουν για την προστασία των νέων που εισέρχονται παράτυπα στις ΗΠΑ – μια πρόταση γνωστή και ως DREAM – καθώς για την σταθεροποίηση της αγοράς υγειονομικής περίθαλψης, ανέφεραν οι πηγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ