Γαλλία: Ακόμα αναζητείται ο άνθρωπος - κλειδί των επιθέσεων στο Παρίσι
Δύο χρόνια έχουν περάσει από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν το Παρίσι και οι γαλλικές αρχές ακόμα αναζητούν τον «άνθρωπο – κλειδί» που φαίνεται ότι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις επιθέσεις.
Οι έρευνες και οι ανακρίσεις συνεχίζονται όμως, το μόνο που έχουν καταφέρει να μάθουν οι αστυνομικοί είναι το μικρό όνομα του τρομοκράτη και να αποσπάσουν μία αναλυτική περιγραφή από αυτόπτες μάρτυρες. Τα γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης τον χαρακτηρίζουν ως έναν «επικίνδυνο τρομοκράτη» που είναι 24 ή 25 ετών και το όνομά του είναι Abou Walid. Πιθανόν είναι τουρκικής καταγωγής και μιλά αγγλικά και γαλλικά.
Οι γαλλικές αρχές αναφέρουν μάλιστα ότι είναι ο άνθρωπος που προμήθευσε με εκρηκτικά τους τρομοκράτες και μετέφερε στο Παρίσι τον Αμπντεχαμίντ Αμπαούντ. Για τον εντοπισμό του έχει σημάνει συναγερμός καθώς εκτιμάται ότι βρίσκεται ακόμα σε ευρωπαϊκό έδαφος και δεν αποκλείεται να ετοιμάζει νέες επιθέσεις. Το έργο των αρχών ωστόσο δυσκολεύει το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια φωτογραφία του.
Συνάντηση Ζελένσκι - Τουσκ: «Ο μεγαλύτερος φόβος της Ρωσίας είναι να είμαστε ενωμένοι»
18:48
Τραγωδία στη Λάρισα: Νεκρή γυναίκα που παρασύρθηκε από φορτηγό (pic)
18:39
ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΚΤΕΡ: Αγρότες: Μπλόκα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη - Άνοιξε ο Προμαχώνας, κλειστά τα Μάλγαρα ως την Τρίτη
18:30
ΠΑΣΟΚ: H κρίση αξιοπιστίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ έχει το ονοματεπώνυμο της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη
18:22